divendres, 16 de novembre del 2012

Trufes d'en Ferran Adrià molt bones!

Les trufes gelades que feia eren boníssimes però aquestes del llibre de la "Comida de la familia" d'en Ferran Adrià, a més de ser bones, són molt fàcils de fer i en aquestes èpoques segur que més d'un ho agrairà. Us el recomano
                                           
Ingredients (per a 20 pers)       Surten 75 trufes de 16g/unitat amb 500g de nata i 500 de xocolata
  • 400 ml de nata líquida 35% M.G.                                     500 ml de nata
  • 35 g mantega                                                                      44g   de mantega
  • 400 g de xocolata (a mi m'agrada del 70%)                       500g   de xocolata 70%
  • 18 ml de conyac (a mi m'agrada del bo)                               30g  de conyac
  • 50 g de cacau en pols  (a mi m'agrada pur sense sucre)       o fideus de xocolata
Com es fan:
  1. Es posa a bullir la nata i amb aquesta s'escalda la xocolata picada. Es deixa reposar 3 minuts perquè la xocolata es desfaci.
  2. Es barreja tot fins que quedi ben fi.
  3. Ara és el moment d'afegir la mantega i el conyac i es remena fins que quedi homogeni.
  4. Es posa en un bol o taper i es tapa amb film transparent "a pell"  que vol dir, que toqui el plàstic la xocolata. Es deixa refredar.
  5. Un cop refredada i hagi agafat cos la xocolata es formen boles irregulars d'uns 15 g.
  6. Es passen una a una pel cacau en pols. 
  7. Es serveixen a temperatura ambient.
Es pot afegir Nutella o una pasta de xocolata i avellana a la trufa.
Si es vol, es pot substituir el conyac per un altre tipus d'aiguardent o licor.
Es poden arrebossar amb fideus de xocolata.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada