divendres, 30 de novembre del 2012

Pastes salades

Rotlles  de salmó  fumat  i Filadèlfia:

En unes  "tortitas  mexicanes  de paquet"  s'hi  empasta  el formatge  i  s'hi posa  el salmó  fumat  al damunt.  S'enrotlla  i  es talla   a llesques.  Queden les  espirals  que  es  veuen al mig  de la safata.
Pastes  de full:

1- de sobrassada
Ingredients:  
Una làmina rodona de pasta  de full La  cocinera
Un quants  tallets  de sobrassada.
Una micona de formatge  ratllat
Un ou

Talleu la pasta  a triangles  i poseu la sobrassada  a la part de la base.  Ho cargoleu i li doneu forma de croissant.  I els  aneu posant sobre  el mateix  paper vegetal que porta  la  massa.   Els pinteu amb  ou batut  i hi poseu  una mica  de formatge  ratllat  a sobre  (si us  agrada amb  més  formatge  també  n'hi poseu posar  a dins). Uns  10-15  minuts de  forn  a 180º.  Fins que estiguin rossets

2.- Galetes  d'anxova,  galetes  de tonyina  i de formatge

Ingredients:
Una làmina rodona de pasta  de full La  cocinera
Una llauneta  de tonyina
Una llauneta  d'anxoves
Un  tall de  formatge  manxego tendre
Una mica  de tomàquet  fregit
Dues  cullerades grosses  de formatge  tipus  filadèlfia
Una mica de formatge roquefort  o  blau

S'agafa  un motlle  petit  de fer galetes  per  tallar  la pasta.  Podem fer  una forma per  a cada  gust.

Anxova:
Es  tallen les anxoves  a  trossets  molt  petits  i es  barregen  amb la  crema de formatge  (Filadèlfia  o semblant).
Es posa  una mica  del farciment  a sobre  d'una  galeta  i es  tapa amb una  altra.  A sobre  s'hi  posa  una  rodoneta  molt  petita de formatge  manxego tendre.  Es  pinten amb  l'ou  batut.

Tonyina:
Es  talla  la pasta  i  a  sobre  s'hi posa  una barreja  de la  tonyina escorreguda  i  la salsa  de tomàquet.  Damunt  una mica  de formatge  roquefort.

Formatge:
Es  talla la pasta  i es  posa  un bocinet  de roquefort  a sobre.

S'enforna  tot junt  uns  10-15  minuts,  també.  Ha de quedar  ben dauradeta  la pasta,  sinó  s'estova  de seguida.

3.-  Ulleres  de pasta  de full amb  pernil dolç i formatge.

Ingredients:

Un  rotlle de pasta  de full  de  la marca  del Mercadona  que  és  quadrada.
Formatge manxego  tendre  a  làmines

S'estén la pasta  i a sobre  s'hi estén  el formatge  i a  sobre el pernil dolç,  que  hi ocupi  pràcticament tot.
S'enrotlla tot  junt  per  cada  costat,  fins  a trobar-se  al mig  els  dos  rotllos  i tenir  la forma d'ulleres.  Després  es  gira  d'una peça  i es  talla  a  "ulleres"  finetes.  Es  van posant  a la safata  del forn. Es  pinten amb  l'ou  batut  i s'hi tira  formatge  ratllat  a sobre.  Forn   a  180 º  uns  15  minuts.

Pastes de "filo":  Amb  un rotlle de pasta  filo

1.- Capsetes  de butifarra  negra  i brie
2.- Caramels  de formatge de cabra  i carbassó
3.- Farcellets  de  salmó  i formatge  fresc  (burgos)  (un tallet  de  salmó  fresc)


1.- Es talla  la pasta  filo a quadradets  i damunt s'hi posa  un trosset  de botifarra  i un de brie. S'embolica  com si  féssim un paquet.
Es  pinten amb  l'ou  batut.
S'enfornen  igual que les pastes  de full  180º i uns  10-15  minuts



2.- Es  fregeix  el carbassó  a dauets  petits, amb  molt  poc  oli.
I  sobre  cada  quadradet  de pasta  filo  s'hi posa  una  culleradeta  de  carbassó i  una  rodanxeta de formatge  de cabra.

S'embolica  com un caramel.
Es  pinten amb  l'ou  batut.



3.-Es  posa  el salmó  i  el formatge  i s'embolica  de manera  irregular  anant  sobreposant  les capes  de pasta  una damunt  de l'altra
Es  pinten amb  l'ou  batut. S'enfornen

5 comentaris: