diumenge, 26 de gener del 2014

Magdalenes de Castellterçol

Avui ha nevat (març del 2008!) a Castellterçol i mentre mirava a través de la finestra com queia la neu pensava que aniria molt bé sentir l’oloreta d’unes bones magdalenes a l’hora de l’esmorzar de diumenge de Pasqua.

Ingredients: (per a 18 magdalenes del nº7 = 5 cm diàmetre) Per fer més doblar les quantitats
  •  125 g de sucre
  • 125 de farina
  • 125 ml d’oli (mig vas d’aigua) pot ser mantega
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de postres de Royal
  • sucre vainillat, o ratlladura de llimona o taronja o el gust que agradi
  • sucre per posar per sobre si agrada

Preparació:
Com que tenia tot el temps del món i no tenia cap estri elèctric he agafat el batedor de barilles manual que es veu a la fotografia i m’he he posat mans a l’obra.
  1. Primer he escalfat els tres ous en un bol al microones (30 segons!).  A continuació hi he afegit el sucre i amb el batedor manual ho he batut fins que m’ha quedat  ben espumós. (Per anar més ràpid he improvitzat un bany maria amb una cassola plena d’aigua ben calenta i a dins he posat bol amb la crema d’ous i sucre).
  2. En aquest moment hi he afegit sucre vainillat i l’oli a raig de fil i he remenat amb l’ajut del batedor.
  3. Finalment he passat la farina juntament amb el Royal per un colador fi i ho incorporat a la crema anterior. També amb l’ajut del mateix batedor.
  4. Ja tenia el forn encès a 200º amb la opció d’aire (molt important).

He fet varies proves, com es veu a la fotografia, de posar els papers sols o a dins de flameretes de la mida del paper per veure si pujaven millor. I a més uns quants els he deixat reposar 20 minuts abans de coure’ls.
Han estat uns 15 minuts i crec que la propera vegada ni les deixaré reposar ni les posaré dins les flameretes. Com ja veieu a la foto, no s’aprecia cap diferència. Jo crec que el secret està en les proporcions dels ingredients, la manera de treballar la massa i el forn.

Si es volen fer de xocolata s’hi afegeix a la pasta final pepites o trossets de xocolata i es barreja bé abans d’enmotllar-les.






2 comentaris:

  1. Un bon experiment... Totes tenen una pinta molt llaminera

    ResponElimina
  2. Marta, et recomano que et miris i facis també les de Magdalenes de xocolata "com les de veritat" Turris d'aquest blog, agraden molt als nens i grans.

    ResponElimina