diumenge, 19 de gener de 2014

Crema de gambes de l'Elvira Arús

(Recepta rescatada del blog antic)
La  Rosa,  la meva amiga de l’ànima  i  companya  d’aquest  bloc,  em va  regalar  pel  meu  58  aniversari el llibre  de  cuina  ”La cocina de  Elvira  Arús”  Las  recetas  que siempre  salen bien.

Avui  l’he  estrenat  i  he  fet  la  Crema  de gambes.  No l’he  fet  exactament  com la fa  ella,  ja  que des que  hem de vigilar-nos  el colesterol  hi ha dues  coses  que  han desaparegut  (gairebé)  de  la nostra  nevera:  la  mantega i  la crema  de llet.    I  he subsituit  la mantega  per  oli  i  no hi he  posat crema  de llet.  Tot  i així  ha quedat boníssima.

40  minuts  de  preparació  i cocció.
Ingredients  per  4  persones:
  • 200  g de gambes llagostineres
  • 1 porro
  • 100 g de ceba
  • 1 pastanaga
  • 1/4 de cap de rap  
  • 1 cap de lluç
  • 1 cullerada  d’extracte  de tomàquet
  • 60 g de farina
  • 3 fulles  de llaurer
  • oli i sal
  • 1  litre  i mig  d’aigua.


Preparació:
  1. Poseu  l’oli  en una  olla i  fregiu la ceba  i el porro  picats.
  2. Quan hagin agafat color, afegiu-hi la pastanaga picada i amb l’olla tapada  deixeu-ho coure  a foc  lent  durant  12  minuts.
  3. Després hi afegiu  els caps de les gambes i els caps del peix.També  hi poseu  el tomàquet i la farina.
  4. Ho deixem  coure 5  minuts.
  5. Després  hi afegim l’aigua  i el  llaurer i ho deixem coure 20 minuts  més.
  6. Mentre  bull  el brou  peleu  les  gambes.
  7. Passeu la  sopa  pel xino.
  8. Poseu altre  cop al foc  el brou  i les gambes a trossos,  deixant-ho  al foc  només  un momentet  que s’escalfin.
I Bon Profit!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada