dimarts, 21 de gener de 2014

Galetes d'ametlla

Aquestes galetes són molt lleugeres i semblen una mena de teules si quan surten del forn els hi donem la forma. Són molt pràctiques de guardar en una capsa que tanqui hermèticament. Acompanyen molt bé un bon gelat o una bona tassa de café.
                        
Els ingredients per 4 persones
  •  400 g d’ametlla granulada crua.
  • 320 g de sucre
  • 80 g de farina
  • 200 cc de nata líquida per montar (minim 31,5% materia grassa)

 La preparació:
  1. Es posen tots els ingredients en un bol i es barregen ben bé.
  2. Amb una cullera es fan rodonetes d’uns 6 cm de diàmetre ben fines i molt separades entre elles a sobre de paper vegetal o una làmina de silicona. Amb els dits mullats d’aigua s’aprimen millor.
  3. Es couen al forn fortet fins que estiguin dauradetes.
  4. De seguida que surtin del forn se’ls hi dona la forma de teula amb les mans o amb una tub o rulo.
  5. Si es vol fer gran ho farem amb una ampolla.
Són boníssimes i es poden guardar en una capsa hermètica.
I Bon Profit!


2 comentaris:

  1. Ostres, quina bona pinta! Recepta apuntada per fer-les ben aviat :)

    ResponElimina
  2. Quina recepta més fàcil, segur que valen molt la pena!!

    ResponElimina