dissabte, 4 de gener de 2014

Pastís de carbassó i ceba

Aquest pastís no passa mai de moda. Agrada a tothom. És molt suau, fi, lleuger i combina amb tot.
Serveix tant per un bufet com per un sopar íntim. Fa festa. Es pot deixar fet el dia abans. No és car. 
Què més voleu?
Ingredients: 
  • 1 quilo de carbassó
  • 200 g de ceba 
  • 2 grans d’all
  • sal, pebre i nou moscada
  • 1 dl de llet (1 tasseta petita)
  • 5 ous
  • oli
Per adornar: Enciam tallat petit, maionesa, tomàquets cherry o el que vulgueu.
Com es fa:
  1. Peleu  els carbassons, deixeu la meitad de la pell. 
  2. Talleu-los a daus.
  3. Peleu la ceba i talleu-la a llunes.
  4. En un cassó amb oli coeu la ceba a poc a poc, sense que agafi color.
  5. Afegiu-hi els daus de carbassons i els alls pelats.  Tapeu-ho i deixeu-ho coure 20 min.
  6. Escorreu-ho  molt bé,  fins i tot amb el xino i la mà de morter.
  7. Bateu els ous amb la llet, la sal i la nou moscada.
  8. Barregeu tots els ingredients.
  9. Unteu un motlle rectangular amb mantega i poseu-hi un paper al fons i torneu-lo a untar.
  10. Coeu el pastís al bany maria, al forn  a 180º, durant 45 min.
  11. Deixeu-lo reposar abans d’abocar-ho en una plata.
  12. Cobriu-lo amb maionesa per sobre i poseu enciam tot al voltant.
I Bon Profit!



Cap comentari:

Publica un comentari