dimecres, 22 de gener de 2014

Biscuit Glaceé de la Cristina

Sempre dic que la Cristina va ser la meva primera “mestra pastissera”.  Amb aquest gelat   vaig  fer els primers passos de pastissera.  No és un gelat qualsevol. És fàcil, té una textura cremosa d’autèntic  gelat sense necessitat de cap sorbetera especial i admet tot tipus de variacions.  Agrada molt a tothom.  Es pot demanar més?
                        
Ingredients:
  • Per un ou es posen 100 g de nata i 25 g de sucre.
  • Per tant per 5 ous es posaran 500 g de nata i 125 g de sucre.
  • I si feu 10 ous amb 1 litre de nata i 250 g de sucre us en sortiran 3,5  barres de gelat  d’1,5 litres.
  • A  més a més es posen un pessic de sal i una culleradeta de sucre vainillat que es troba als prestatges d’espècies dels supermercats.

Elaboració:
  1. Es munta la nata ben freda amb la batedora elèctrica.
  2. Es baten els rovells amb el sucre i el pessic de sal amb la batedora elèctrica fins que quedin espojós com la nata.
  3. S’hi afegeix la nata amb l’espàtula de goma o silicona amb molt de compte perquè no es baixi la barreja.
  4. Es baten a punt de neu les clares i s’hi afegeixen, de la mateixa manera, a la crema d’ous i nata.
  5. Es posa aquesta crema en un motlle rectangular o rodó al congelador.
  6. Es serveix amb xocolata desfeta ben calenta per sobre.

  Xocolata desfeta:
  • 1 rajola de xocolata Lindt 52% cacao o similar com Nestlé postres…
  • 20 g de mantega aproximadament
  • 4 cullerades de conyac bo (optatiu)
  • aigua fins que quedi un crema fluida però espesseta.

La xocolata desfeta es prepara posant al bany maria o microones la xocolata tallada a trossos, la mantega, l’aigua i el conyac, si agrada. Es seveix  a part per acompanyar el gelat.

Es poden fer gelats de diferents gustos. Només cal afegir-hi maduixes, cafè, xocolata, macadamies caramelitzades, etc… a la crema d’ous, nata i sucre, torró... segons de què volgueu fer el gelat.

És molt bo servir un tall de gelat i posar-hi Nescafé per sobre i un raig de Gran Marnier i també amb un tall de sacher.


 I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada