divendres, 31 de gener de 2014

Calamars farcits de la Carme

S’han  acabat  les  vacances!   Tornem  a Cuinar  cada  dia.  De    fet, totes  les  vacances  he cuinat  cada  dia,  però  no aquí.  Només  a la cuina.

Ahir  van arribar  la Núria  i en Xavi.  Els  vam anar  a buscar  a l’aeroport  i  els  vam convidar  a dinar. Calamars  farcits,  a  la meva  manera.  Gairebé  tothom els farceix  amb carn picada.  Jo  els faig  farcits  de peix.  Són  una  mica  diferents   i molta  gent  em diu  que són més  bons.  Clar  que això…  sempre  va  a gustos.

Ingredients:
  • Calamars  (1,2  o  3  per  persona,  depenent  de la mida,  heu  de pensar  que  es  fan molt  petits  en  coure’ls)
  • Filets  de peix  (lluç,  halibut,  perca, …)  sense  espines:   3oo-400 grams
  • 2  ous
  • ceba, all, julivert  tomàquet  i pebre  vermell  per  a  la salsa.

Elaboració:
  1. Es  netegen  els calamars i es separen les  potes  i les  aletes.
  2. Es  giren  les  bosses  dels  calamars del revés  i així  no cal tancar-los  amb  cap escuradents  ni res.  Es  tanquen  sols  en coure.
  3. Poseu en una paella amb  oli una mica  calent:   les  potes,  les  aletes  i  si  alguna  bossa de  calamars  se  una  ha  estripat  i no es  pot  farcir.  Es talla  el peix  a  trossets  i s’hi  afegeix.  Ho  saleu  una mica.  Quan  ja  està  una mica  cuit  s’hi  tiren els dos  ous  i  es  remena  com  si  fessiu  ous  remenats.
  4. Es  pica tot  plegat  a la  picadora.
  5. Aneu omplint  els calamars  d’aquest  farciment,  sense  omplir-los molt,  ja  que encongeixen  i  en coure’s  queden  molt  rodonets,  encara  que quan els  ompliu  quedin  plans.  Si  us  sobra  faciment,  el  guardeu i   en  acabar  de  fer  el sofregit l’hi afegiu.
  6. Poseu  els calamars ja  farcits  en una cassola  amb oli  calent,  amb el foc  baix,  i  hi  aneu afegint:  la ceba i l’all  trinxats,  quan  ja estan  cuits,  el tomàquet  triturat  i el pebre  vermell i el  julivert.  Es  deixa  fregir  una mica  el tomàquet.
  7. Hi  afegim  un  vaset  petit  de vi  i un d’aigua.  Salem  altra  vegada.
  8. Ho  deixem bullir  a  foc  baixet  una estoneta…  15  minuts  més o  menys,  però  remenant i vigilant  que  no s’agafi.  Si la  salsa  redueix  molt  de pressa  podeu  afegir-hi  un  rajolí  més  de vi  i d’aigua  o brou  de peix.
  9. Per acompanyar podeu  posar-hi  pèsols  que  es poden  bullir  amb el mateix  suc  o  si ho  voleu  per  quedar  més  bé  cloïsses,  aleshores  les  heu  d’afegir  a  última  hora  que no  es  coguin massa.
  10. Després  apagueu  el foc,  aneu  a  l’aeroport  a buscar la  parelleta  i  quan  arribareu  estaran  al  punt.

 Prometo  que la propera  vegada  que faci  calamars  farcits,  m’hi  fixaré  millor  i  us  precisaré  més  les  mides.  Bona  tornada   a  la  feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada