divendres, 31 de gener de 2014

Llom a les herbes i caramel

Ingredients:
  • 1 kg de llom
  • 1 ceba mitjana
  • 1 culleradeta de postre de:   clau en pols,  nou moscada,  pebre en gra picat  al morter,               
  • herbes variades:  orenga, farigola, de provença
  • 3 cullerades soperes de sucre moreno
  • Sal

Elaboració:
  1. Feu una pasta amb tots aquests ingredients ben barrejats
  2. Poseu sal al llom i cobriu-lo amb aquesta pasta.
  3. Deixeu-lo marinant des del dia abans  (24 hores)
  4. Sense canviar-lo de safata i amb el suc que ha deixat anar la pasta, fique-lo al forn a 180º durant mitja hora sense afegir-hi oli ni res més.
  5. Aneu-lo vigilant i punxeu-lo per saber si és al punt
  6. Traieu-li  la salsa o la crosta, ja que és molt forta de gust i  amb el sabor que ha deixat en el llom ja és suficient.
  7. Es pot guardar en un  bol  pels que els agradin les emocions fortes  i se’n volen afegir més.
  8. Talleu-lo primet al moment de servir-lo.
  9. Es pot servir amb puré de patates, amb mostassa, amb salsa de poma,  amb amanida segons el gust  de cadascú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada