dimarts, 21 de gener de 2014

Coca Tere

Aquesta coca agrada a tothom però era una de les preferides de la Laia i el Pere quan eren petits i la Tere els hi preparava el dia dels seus aniversaris, i també molt valorada pels  nens de la meva classe. Es pot fer de molts gustos, per exemple de poma o d’altres fruites, amb pinyons i sucre per sobre, per menjar-la per la revetlla de  Sant Joan. És molt bona farcida amb crema de xocolata i avellanes (Nutela, Nocilla...) o amb diferents tipus de melmelades, us recomano la melmelada de mandarina que és molt original i boníssima.   
Ingredients:  Es pot fer amb la meitat dels ingredients.
  • 2  iogurts  naturals o de llimona
  • 1  mida del iogurt d´oli = 100g
  • 4  mides del iogurt de sucre = 400g
  • 6  mides del iogurt de farina = 410g
  • 6  ous = 360g
  • 2  sobres de royal
  • 1 tassa de cafè  d´anís = 40g o vainilla o pell de llimona o pell de taronja... o res...
  • 1 sobre de pinyons (optatiu)
  • sucre per escampar-hi per sobre (o al sortir del forn sucre pols)
  • 1 pessic de sal.
  • Fruites confitades per Sant Joan....
 Estris:
  • llauna plana  (40x26x4 aprox.  o  més petita si es fa amb la meitat dels  ingredients)
  • minipimer o Thermomix tots els ingredients al vas i  20" velocitat 7.
Elaboració:
  1. En un recipient gran  es posen els ous, els iogurts, l´oli, la sal i l´anís i es bat  tot molt bé amb el minipimer. S’hi afegeix el sucre i la farina i es bat tot molt bé amb el minipimer.
  2. Finalment S’hi afegeix el Royal  i es barreja bé amb el minipimer.
  3. Es folra la safata amb  paper d ´alumini o vegetal de manera que surti una mica per les vores i es pinta amb oli. 
  4. S’hi aboca la pasta .
  5. Ara és el moment de posar-hi tota les fruites que vulgueu artísticament i d’escampar-hi  per damunt els pinyons si es fa una coca de sant Joan o de Sant Pere.
  6. S’escampa sucre normal  per sobre, només unes dues o tres cullerades soperes, perquè s’hi es posa massa, el sucre es crema. Alerta! Jo poso el sucre pols al sortir del forn un cop freda.
  7. Es cou al forn preescalfat a 180º durant 30 min. Si es crema es tapa amb paper d’alumini. Es punxa amb un pinxo o ganivet i si surt net ja sabem que és cuit. En cas contrari continueu la cocció fins que sigui cuita del tot.
Com veieu a la fotografia és molt adequada per una festa d'aniversari. Els grans que es mengin el sacher i els més petits sempre preferiran la Coca Tere.
A mi m'agrada sempre personalitzar els pastissos. Aquest dia l'àvia i la néta ho celebraven juntes.
Per Molts Anys!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada