dijous, 30 de gener de 2014

Macarrons

Com se fan els macarrons?   Ui!  de  mil  maneres…
Quantes  maneres  semblants  o no tan semblants  hi deu haver  de fer uns macarrons  tradicionals?
Si us animeu  a  col·leccionar-les,  aquí  als comentaris.  Jo us  en proposo una  molt típica  i clàssica,  però estic  convençuda que cadascú  tenim la nostra  manera.  La meva  és  aquesta:
Ingredients:
  • Uns  100-150 grams  de carn  que pot  ser:  butifarra, carn magra,  vedella,  pollastre  o una barreja  d’aquestes
  • 1 ceba grossa
  • tomàquet  triturat  o natural
  • 400 grams  de macarrons
  • formatge ratllat
  • oli, sal
Preparació:
  1. Es posa  en una  paella,  amb oli  i foc  fluixet:  la carn  a trossos  i la ceba  a trossos, amb  una mica  de sal.  Es  deixa  fregir  poc  a  poc una estona  fins que  es vegi tot  cuit.
  2. Mentre  es poden posar a bullir  els macarrons  amb  aigua  i sal.
  3. A part  es  fregeix  el tomàquet.
  4. Es  tritura  la carn i la ceba  i es barreja  amb el tomàquet.
  5. Quan els macarrons estan cuits,  s’escórren i es barregen  amb la salsa.
  6. Es posen  en una safata  per  anar  al forn,  s’hi afegeix  el formatge ratllat  i es posen a gratinar.
I  sense  beixamel?  em  diran alguns…  Doncs  jo els  faig  així,  però  la beixamel  s’hauria  de tirar  per  sobre  a l’últim  moment  abans  del formatge  ratllat.
Beixamel:  mantega,  margarina  (o  fins i tot oli  si teniu colesterol)   es barreja  amb  una cullerada  o dues  de farina  i es va remenant  i afegint  la llet  (que no sigui  freda)  fins  que quedi  de la textura  que la volem.   Afegireu  la vostra  manera  als comentaris?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada