dijous, 30 de gener de 2014

Lasagna de la Carme R.

Ingredients:  (per  a  6 persones)
  • Entre  20  i 25 fulls  de  lasagna,   depèn  de la mida de la safata  i  també  de les capes que hi volgueu posar  (es pot  fer servir  la que no cal  bullir,  queda  igual de bona  si  seguiu  les  instruccions  de la capsa)
  • 100 grams  de pollastre
  • 100 grams de botifarra
  • 100 grams  de  carn  de vedella
  • 3  o  4  d’aquestes  verdures:   1 ceba, 1 porro,  1  branqueta d’api,  1 tomàquet, 1 carbassó  petit,   1 pastanaga, uns  quants xampinyons. (No cal posar-les  totes,  podem triar-ne  les  que volguem,  jo  a vegades la  faig  amb  molts xampinyons,  com ara  400 g   i menys  verdures,  a vegades hi poso  api  i a  vegades no)
  • Un pot  de tomàquet  fregit.
  • Formatge  tou  del  que  més  us agradi
  • Formatge  ratllat  per  gratinar
  • Beixamel  (amb   1 ceba  petita triturada  fregideta  en oli,   4  cullerades grosses de farina  i  un litre de llet  afegida  mica  en mica)
Elaboració:
  1. Posem  a  rostir  la carn  amb  les  verdures,  quan esta  una mica  rostidet  afegim  mig  vas   de  vi blanc  i  mig  d’aigua,  la  sal  i  el pebre  i  ho deixem coure  al  menys  mitja  hora.  Quan ja no cremi  ho  triturem  tot junt.
  2. Mentre  fem  la beixamel  tenim la pasta  amb  remull si és de  les  que la  capsa  ho recomana.
  3. Posem  a  la  safata  una capa  de beixamel.
  4. Primera  capa  de fulls  de lasagna.
  5. Una capa  de la  salsa  de  carn.
  6. Una capa  fineta de  tomàquet  fregit.
  7. Segona capa  de  lasagna.
  8. Una  capa  de  la salsa  de carn.
  9. Una  capa  de beixamel.
  10. Tercera  capa  de lasagna.
  11. Una capa  del formatge  tou.
  12. Una capa  molt  fina de tomàquet.
  13. Quarta  capa  de lasagna.
  14. Una  capa  de salsa  de carn.
  15. Cinquena  capa  de lasagna.
  16. Cobrir-ho  tot  amb  la  beixamel  i el formatge ratllat  a sobre.
  17. Aquestes  capes es poden  anar  combinant  segons  el gust  de cadascú  o segons  la  quantitat  de  farcits  i salses  que  tenim.  És  important  començar  i acabar  amb  beixamel.   La  beixamel no ha de ser  molt  espessa,  ja que  la  pasta  absorbeix  molta  aigua  en coure  al forn  i aleshores  queda  tot  massa  ressec..
  18. Es  posa  al forn  una mitja  horeta.  No  cal  posar  el gratinador  perquè  amb  mitja  hora  al fors  ja  s’enrosseix  suficientment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada