dijous, 30 de gener de 2014

Pastís d'estiu de la Carme

Ingredients:
  • 15 llesques de pa anglès o de motlle
  • 250 g de tonyina amb oli
  • 400 g de tomàquets  o  tomàquet fregit en conserva
  • ¼ de litre d’oli
  • 1 enciam o escarola petita
  • 2 rovells d’ou
  • 30 g de mantega

  1. Feu una salsa espessa amb els tomàquets.  
  2. I   també una maionesa.
  3. En un motlle rodó d’uns 22 cm de diàmetre poseu-hi una capa de llesques de pa, sense crosta, mirant que quedi tot el fons ben cobert,  si cal talleu trossets de pa petits per omplir els forats que puguin quedar.
  4. Escampeu-hi pel damunt una capa   fina de salsa de tomàquet.
  5. Després escampeu-hi al damunt una capa de tonyina esmicolada
  6. Sobre la tonyina poseu-hi una capeta de maionesa. Poseu-hi poca salsa, ben escampada.
  7. Repetiu les capes: pa, tomàquet, tonyina maionesa
  8. Acabeu amb una tercera capa de pa.
  9. Pitgeu-ho bé amb les mans i poseu-ho a la nevera  durant  5 o 6 hores.  També es pot preparar el dia abans.
  10. Desmotlleu-lo passant un ganivet al voltant del recipient i aboque-ho en una safata.
  11. Cobriu-o amb la salsa maionesa que ha quedat  barrejada amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet.
  12. Recobriu-ho tot amb enciam tallat ben fi.

1 comentari:

  1. A casa el fem semblant! Una pastís salat d'estiu ideal per un sopar informar després d'un dia ben calorós! Petons!

    ResponElimina