diumenge, 26 de gener del 2014

Bunyols de poma amb crema cremada

Aquest  és  un post dedicat  a  Monalitza  de  la web El somriure de Monalitza ,  (que també  té  un raconet  dedicat  a la cuina)   per  agrair-li  unes  paraules  que m’han fet  recordar  que  aquí  s’haurien de penjar posts  una mica  més  sovint.
Ingredients  (per  a 6-8 persones):
  •  2 pomes
  • 5  ous
  • 3 quarts  de litres  de llet
  • 5 cullerades  de sucre
  • 2 cullades  rases  de Maizena
  • 2  cullerades   plenes de farina.

 Preparació:
  1.  En primer lloc  fem els  bunyols  de poma.  Pelem  les  dues  pomes i les  tallem a rodanxes  d’aproximadament mig  o 1  cm  de  gruix,   si són  fines es  couen  més  de pressa,  però  a vegades  es trenquen.  Amb  la punta  d’un ganivet   traiem  el cor  de  cada  rodanxa.
  2. Fem  pasta  de bunyols  amb 1  ou  les dues  cullerades de farina,  una  de sucre  i  una mica  de llet  que anem  afegint  fins  que tinguem  la consistència  adequada  per  poder  arrebossar  les  rodanxes  de poma.  
  3. Les  fregim  donant-los-hi la volta dues  o tres  vegades  perquè  la poma  quedi  cuita i tova.  
  4. Es  passen per  paper de cuina  per  absorbir  l’oli.

 A  part  fem la Crema,   
Quan  està  una mica  pressa  i ja  ha espessit  prou  per  aguantar-se  damunt  dels  bunyols,  encara  que no estigui  freda  del tot,  la  repartim  a  cullerades  per  damunt  dels bunyols,  sense  deixar  que baixi  pels  costats.  I  deixem que s’acabi  de refedar.
Poc  abans  de servir-la  hi  tirem  sucre  i elS cremem  amb el ferro  ben  calent.
 Mmmmmmmmm!  Jo  ho trobo Boníssim!  Espero  que us  agradi.

I Bon Profit!

4 comentaris: