dimarts, 21 de gener del 2014

Melmelada de mandarina de la mare

Aquesta melmelada és original i té un sabor intens però suau. Com que costa trobar-la al mercat és un bon obsequi per fer als amics.
 Ingredients:
  • 1 kg de grills de mandarines pelades
  • 100 g de pell de mandarines
  • 1 kg de sucre

Preparació:
  1. Es pelen les mandarines traient els dos casquets polars  de manera que ens quedin uns rectangles d’uns 2 cm d’ample aproximadament. Es repelen bé les mandarines de les pells blanques que tenen pel mig i pels costats.
  2. Es tallen els grills de mandarines per la meitat amb  tisores. Aneu amb compte  que no us caigui cap pinyol.
  3. Els rectangles de pell de mandarina es tallen a  tiretes ben fines amb les tisores. En un cassó amb aigua es posen a bullir 100 g de pells tallades durant 5 ó 10 minuts. Es colen i es reserven.
  4. En una olla es posen els grills (1 kg) tallats per la meitat i el  sucre (1 kg) i es deixa reposar unes 2 hores perquè deixin anar tot el seu suc.
  5. Un cop macerat es posa a coure la barreja de sucre i mandarines un quart d’hora sense deixar de remenar de tant en tant.
  6. Aquesta barreja es tritura  amb el minipimer fins que quedi al vostre gust de fi. És una bona mida ni molt ni poc triturat.
  7. Ara és el moment d’afegir-hi les pells que teníem reservades i es torna a coure i es va vigilant  sense deixar de remenar  de tant en tant fins que tingui la densitat adequada, uns 20 ó 25 minuts aproximadament. Podeu fer una prova de densitat de la confitura abans de treure-la del foc. Es posa una culleradeta al centre d’un plat fred, s’inclina el plat i es comprova la textura observant com cau la llàgrima de confitura. Quan la densitat us agradi s’apaga el foc i s’omplen fins a dalt de tot els pots nets i escaldats amb tapa twistoff (les típiques de les confitures) amb la melmelada. Es tapen i es giren cap per avall perquè es faci el buit.

 Suggeriments:

Pels que us agrada tastar coses noves i diferents us recomano que farciu el sacher amb aquesta melmelada, sense posar-ne massa quantitat de manera que no predomini sobre la xocolata i ja veureu que els dos, la xocolata i la mandarina, fan molt bona parella.
Poseu formatge de cabra a sobre d’unes torradetes ben primes fetes a casa amb el pa del dia anterior i escampeu una mica d’aquesta melmelada per sobre. Acompanyeu-lo amb té o cafè.
I Bon Profit!


1 comentari: