dijous, 20 de gener del 2011

Quiche de carbassó i roquefort

Aquest pastís de carbassó i roquefort és de l'Elvira Arús. Gràcies Elvira!
p1010012.JPG

Ingredients per 8-10 persones
Per la pasta brisa:
  • 200 g farina
  • 100 g mantega
  • 1 ou
  • sal, la quantitat que us agradi
Per al farciment:
  • 1 kg i quart de carbassó
  • 100 g de formatge roquefort
  • 50 g de formatge emental
  • 2 dL (1 tetrabrik petit 2oomL) de crema de llet
  • 3 ous grossos
  • nou moscada, si agrada poqueta unes ratlladetes
  • pebre i sal, la que  us agradi
Com es fa:
La pasta brisa: 
  1. És important tenir tots els ingredients a temperatura ambient. La mantega que quedi  amb textura de pomada. Tot es barrejarà millor.
  2. Es deixa caure la farina passada pel sedàs a sobre de la taula de treball, jo he posat el “silpat” per treballar més net i millor, formant un volcà. Al mig s’hi posen els altres ingredients. Es refrega amb les mans i les puntes dels dits es  barreja tot però sense treballar-la molt. Atenció, això és important. Primer queden com unes serradures humides o molletes soltes. S’hi barreja molt fàcilment. Després s’ajunta formant una bola i s’embolica amb film transparent i es deixa reposar a la nevera mínim mitja hora. Es pot fer el dia abans i  fer més quantitat i congelar-la.

Per fer el farcit:
  1. Es tallen els carbassons a daus petits, es bullen amb aigua i sal i es couen uns 20 minuts a foc mitjà. 
  2. S’escòrren molt bé (unes hores o posant una mica de pes a sobre com un paquet d’arròs a sobre d’una tapadora) amb un colador. 
  3. Es baten una mica els ous i es barregen amb la crema de llet, el formatge xafat amb una forquilla, la sal, pebre i nou moscada. 
  4. S’hi afegeixen els carbassons i es barreja bé.
  5. S’estira la pasta brisa entre dos papers de forn -jo ho he fet entre dos silpats- amb l’ajuda d’un corró i es fa ben fina.
  6. Es folra la base i les parets d’un motlle de 26 cm de diàmetre, millor si és de silicona. No patiu si es trenca, es pot refer una altra vegada o afegir trossos fàcilment. es punxa la base amb una forquilla i es fica al forn a 180º durant 25 minuts i s’apaga i encara es deixa 5 minuts més a dins el forn apagat.
Puc dir que als de casa els hi ha agradat molt. És molt més lleugera i de gust més fi si la comparem amb la quiche Loraine.
Com es veu a les fotos és un pastis que queda bé per un bufet, per convidats, i per deixar-ho fet i que la gent de casa vagi menjant a l’hora que sigui sense necessitat de preparatius d’última hora. És bona calenta, tèbia i freda. Què més voleu?
 

2 comentaris:

  1. l'estic fent ara mateix!!! hehehe!
    a veure si em surt tan bona com les teves!

    ResponElimina
  2. mmm, em sona la darrera foto!!! va estar boníssima!
    us la recomano a tots!

    ResponElimina