Barquetes d’endívies i salmó de la Maria Rosa:
La Maria Rosa de Camprodon les va fer un dia per dinar. A mi em van encantar. No li vaig demanar la recepta, però de memòria les he fet tal com les recordava… potser ella podrà explicar millor com les fa. La meva versió és aquesta. Les he repetit unes quantes vegades amb força èxit i per això us les ofereixo avui, que encara queda molt estiu per anar provant amanides!
Ingredients:
2-3 endívies
1 tomàquet per amanir
1 ceba tendra
olives farcides
150 g de salmó fumat
Preparació:
Desfulleu les endívies i poseu-les en una safata, una al costat de l’altra fent barqueta per a poder-les farcir. S’acostumen a enjar de 4 a 6 fulles per persona.
Talleu el tomàquet, la ceba tendra, les olives i el salmó fumat a trossets ben ben petits i barregeu bé tos els trossets.
Ompliu les fulles d’endívia d’aquesta barreja i amaniu-ho amb una mica d’oli.
Poden fer-se variacions sobre el tema: fer-les amb tonyina en comptes de salmò, posar-hi ou dur, pebrot vermell ben petitó… o el que la vostra imaginació us digui.
Queden boniques i boníssimes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada