divendres, 28 de gener de 2011

Mandonguilles amb sípia o gambes Mª Àngels

Aquestes receptes de la Mª Àngels cal que us les llegiu amb molta atenció perquè és el fruit d’unes mans expertes - i amigues- curtides per una gran experiència, però sobretot, plenes d’una gran estimació pels seus. I això és el principal secret d’una bona recepta. I potser el que mai acabem d’explicar.




Les mandonguilles i la sèpia es poden congelar.
Els ingredients:
  • ½ carn de vedella picada
  • ½ carn de porc picada
  • all ben picat
  • julivert ben picat
  • pa ratllat
  • 1 ou
  • farina
  • sèpia
  • o gambes
  • vi blanc sec
  • oli
  • ceba
  • tomàquet
La preparació:
  1. Es fan les mandonguilles amb la meitat de carn de vedella i la meitat de porc, all i julivert, pa ratllat, i un ou,  com de costum. S’enfarinen i es fregeixen no gaire i es retiren en un plat.
  2. Amb el mateix oli es posa la sèpia tallada i es tapa i que vagi coent en el seu propi suc.  Si es fa amb gambes es treuen un cop fregides.
  3. Es posa la ceba picada a fregir i es deixa molt dauradeta, després es posa el tomàquet i es fa el sofregit ben confitat. Es posa un mica de vi, es deixa evaporar, es posen les mandonguilles, una mica d’aigua, les     gambes i que faci xup, xup.
  4. És més bo si es deixen reposar una estona i fins i tot l'endemà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada