Ingredients:
200 g d’espinacs congelats
250 g de mongetes tendres
una patata mitjana
1 carabassó gros
200 g de peix (potser lluç o rap o el que ens agradi)
100 grams de gambetes pelades
4 ous
una ceba grossa
un parell o tres de grans d’all
un gotet petit de llet
sal, pebre
Elaboració: Primer es posen a bullir les mongetes i les patates, amb aigua i sal. Es poden bullir juntes, però deixant els trossos de patata grossos, per poder-los separar bé. A part, es posen a bullir els espinacs al foc o bé al microones. Mentre bullen les verdures, es posa a fer un sofregit amb la ceba trinxada i quan la ceba ja està una mica cuita s’hi afegeixen els alls, també trinxats.
Quan la ceba i els alls ja estan cuits s’aparten i es reparteixen en quatre parts per a barrejar-los amb cadascuna de les verdures.
A la mateixa paella que s’ha fet servir, s’hi talla el carbassó a daus petitets, amb una mica d’oli i sal i se’l deixa fregir una mica. Quan ja gairebé estigui cuit s’hi afegeix una quarta part de la ceba i l’all i es barreja bé a la paella. Es guarda. Després es passen per la paella cadascuna de les verdures, separadament, els espinacs, les mongetes i les patates, amb la seva part de la ceba i all, i es van reservant. En un bol, es bat un ou amb una quarta part de la llet i es barreja amb el carbassó. Després un altre ou amb una mica més de llet i es barreja amb les mongetes. El següent amb les patates i finalment l’altre, també amb llet, amb els espinacs Aleshores es prepara el motlle del pastís, (del tipus de Plum-cake) untant-lo amb oli, amb un paper al fons també untat amb oli, i es van posant les capes de verdures. A sota de tot els espinacs ben barrejats amb l’ou, després la capa de patates, després la de mongetes. Aleshores s’hi posa el peix ben triat, sense espines ni pell i tallat o esmicolat a trossos, se’n fa una capa jujnt amb les gambetes. El peix s’hi pot posar cru, perquè amb l’estona de forn es cou de sobres. I les gambes també. A sobre de tot, s’hi posa el carbassó també barrejat amb l’ou. Després es posa al forn, al bany Maria perquè no es cremi i s’hi deixa uns 3 quarts d’hora.Es deixa refredar una mica i es tomba. És bo menjar-se’l tebi abans que acabi de refredar-se, tot i que a l’estiu es pot menjar fred. Se serveix amb una maonesa i si es vol s’acompanya amb tomaquets d’aquells petits partits per la meitat amanits amb sal i oli.
M'ha fet il·lusió ser la primea seguidora. Endavant amb les receptes!
ResponEliminaMarta, molt benvinguda! A mi també em fa il·lusió tenir una primera seguidora i que siguis tu, encara més, ara que fa pocs dies t'he descobert.
ResponEliminaTenim un altre blog que no és de blogger i ara ens volem canviar... a veure si ho aconseguim.
M'agrada aquest pastis, una magnífica combinació de productes.
ResponEliminaSalut!