divendres, 21 de gener del 2011

Pastís de verdures i gambes



















Ingredients:
200 g d’espinacs congelats  
250 g de mongetes tendres
una patata mitjana
1 carabassó gros
200 g de peix (potser lluç o rap o el que ens agradi)
100 grams de gambetes pelades
4 ous
una  ceba grossa
un parell o tres de grans d’all
un gotet petit de llet
sal, pebre 
Elaboració: Primer es posen a bullir les mongetes i les patates, amb aigua i sal. Es poden bullir juntes, però deixant els trossos de patata grossos, per poder-los separar bé.   A part, es posen a bullir els espinacs al foc o bé al microones. Mentre bullen les verdures, es posa a fer un sofregit amb la ceba trinxada i quan la ceba ja està una mica cuita s’hi  afegeixen els alls, també trinxats.  
Quan  la ceba i els alls ja estan cuits  s’aparten  i es reparteixen en quatre parts per a barrejar-los amb cadascuna de les verdures.
A la mateixa paella que s’ha fet servir, s’hi talla el carbassó a daus petitets, amb una mica d’oli  i sal i se’l deixa fregir una mica. Quan ja gairebé estigui cuit s’hi afegeix una quarta part de la ceba i l’all i es barreja  bé a la paella. Es guarda. Després es  passen per la paella cadascuna de les verdures, separadament, els espinacs, les mongetes i les patates,  amb la seva part de la ceba i all, i es van reservant. En un bol,  es bat un ou amb una quarta part de la llet i es barreja amb el carbassó. Després un altre ou amb una mica més de llet i es barreja amb les mongetes.  El següent amb les patates i finalment l’altre, també amb llet, amb els espinacs Aleshores es prepara el motlle del pastís, (del tipus de Plum-cake)  untant-lo amb oli, amb un paper al fons també untat amb oli, i es van posant  les capes de verdures. A sota de tot els espinacs ben barrejats amb l’ou, després la capa de patates, després la de mongetes. Aleshores s’hi posa el peix ben triat, sense espines  ni pell i tallat o esmicolat a trossos, se’n fa una capa  jujnt amb les gambetes.  El peix s’hi pot posar cru, perquè amb l’estona de forn es cou de sobres.  I les gambes també.  A sobre de tot, s’hi posa el carbassó  també barrejat amb l’ou. Després es posa al forn, al bany Maria perquè no es cremi i s’hi deixa uns 3 quarts d’hora.Es deixa refredar una mica i es tomba. És bo menjar-se’l tebi abans que acabi de refredar-se, tot i que a l’estiu es pot menjar fred. Se serveix amb una maonesa i si es vol s’acompanya amb tomaquets d’aquells petits partits per la meitat amanits amb sal i oli.  

3 comentaris:

  1. M'ha fet il·lusió ser la primea seguidora. Endavant amb les receptes!

    ResponElimina
  2. Marta, molt benvinguda! A mi també em fa il·lusió tenir una primera seguidora i que siguis tu, encara més, ara que fa pocs dies t'he descobert.

    Tenim un altre blog que no és de blogger i ara ens volem canviar... a veure si ho aconseguim.

    ResponElimina
  3. M'agrada aquest pastis, una magnífica combinació de productes.
    Salut!

    ResponElimina