Arròs negre amb calamarçons
Per fer aquest arròs la gràcia és tenir un paquet de
xipirons (puntes) frescos o congelats, fumet de peix o un brik de brou de peix, tomàquet fregit, all i julivert picat pot ser congelat, bossetes de
tinta de calamar poden ser congelades, ceba confitada que la pots tenir congelada, ah, el pebrot pots no posar-lo i mans a l'obra!
L’he fet mentre parava la taula, bé, la veritat és que he
estat tot plegat encara no mitja hora. Però ha semblat que m’havia passat tot el matí a
la cuina.
Us l’explico com fer-ho com Déu mana, però ja us he dit
els trucs que podeu fer.
Els ingredients per a 4 persones:
Per fer un bon fumet de peix
- 400 g arròs
- 250 g sèpia pes net i la tinta
- 1 ceba mitjana = 50 g
- 1 pebrot verd prim
- 3 tomàquets de llauna sencers
- 3 grans d’all
- julivert
- 800cc brou de peix
- sal i pebre
- 2 litres d’aigua
- ½ kg de peix de roca i cap de rap i 5 galeres
- 1 fulla de llorer
- farigola (tomillo)
- julivert (perejil)-fonoll (hinojo)
- 1 dL de vi blanc
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 branca d’api
- 2 tomàquets madurs
- sal
- pebre
- 2 dL d’oli
La preparació:
- Per fer el brou de peix: Es dauren les verdures amb oli a trossets i s’hi afegeix el tomàquet trossejat, es deixa reduir i s’hi afegeix el peix es cou lentament uns minuts i es posa el vi blanc, l’aigua i les herbes i es deixa coure tapat uns 30 minuts i es cola.
- Per fer l’arròs: en una cassola s’escalfa oli i es daura la ceba i el pebrot picat. S’hi afegeix la sèpia tallada a daus, l’all i julivert picats i els tomàquets picats i es deixa reduir fins que quedi ben confitat.
- S’hi afegeix l’arròs i es deixa daurar i les tintes diluïdes amb una mica de brou o aigua i colades.
- Abocar el doble del volum de l’arròs de brou de peix ben calent i es deixa 8 minuts a foc molt viu i es fica al forn preescalfat a 230º i es deixa 6 minuts més i es retira del forn i es deixa reposar 2 minuts i es serveix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada