Aquest era un dels plats preferits dels meus fills. El fèiem a vegades per a celebrar els seus sants o aniversaris. Tot i que és molt fàcil de fer… sempre semblava festa quan el fèiem. Ara encara ens agrada, però els hàbits a casa han canviat molt i sembla que no el fem tant sovint. Aquest estiu el recuperaré, a veure si algun dia que dinem tots junts em recordo de recuperar-lo. La veritat és que no sabria pas posar les quantitats dels ingredients d’una manera molt exacta. També depèn dels gustos. Ho haurem de fer una mica a ull.
Ingredients:
Arròs (1 cullerada grossa per persona, o una i mitja màxim)
una bossa de gambes (Normalment la faig amb gambes pelades, però si les volem més grosses i maques les pelem nosaltres. Si el volem fer de festa grossa hi barrregem també una llauna de cranc rus)
1 enciam (del tipus que més us agradi)
3 ous
oli
Ketchup
Preparació
Es posa a bullir l’arròs amb aigua i sal i dos ous per a fer-los durs. A l’ultim moment s’hi afegeixen les gambetes pelades, que han de coure molt poc.
Quan està tot cuit. Es pelen els ous durs i es tallen a trossets i es barreja amb l’arròs i les gambes. Es deixa refredar una mica. Si volem posar-hoi el cranc rus, s’esmicola i s’hi afegeix quan està fred.
Al moment de servir es fa una salsa rosa: amb l’altre ou i l’oli i una punteta d’all es fa la maionesa i amb la maionesa feta s’hi afegeix una cullerada grossa de Ketchup. Es tira la salsa a la barreja d’arròs i gambes i es posa al mig del plat, si voleu podeu posar-ho el algun motlle i fer-ho amb forma de flam.
Es talla l’enciam a tires finetes i es posa per tot el voltant. A sobre l’enciam s’hi tira una mica de sal i també una mica de salsa rosa, sense barrejar-ho.
Siu voleu a sobre de la barreja s’hi pot posar un parell de gambes grosses … pelades o sense pelar… però això ja és optatiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada