divendres, 14 de gener de 2011

Amanida d'arròs i gambes del Bruno

ssl20591.JPG 
Aquest  era  un dels  plats  preferits  dels meus  fills.  El  fèiem  a vegades  per  a celebrar  els  seus  sants  o aniversaris.  Tot  i que  és  molt  fàcil  de fer…  sempre  semblava  festa  quan  el fèiem.  Ara  encara  ens agrada,  però els  hàbits  a casa  han canviat  molt  i  sembla  que no el fem tant  sovint.    Aquest  estiu  el recuperaré,  a veure  si algun dia  que dinem  tots  junts em recordo  de  recuperar-lo.   La  veritat  és  que  no sabria pas  posar  les quantitats  dels  ingredients  d’una manera  molt  exacta.  També depèn  dels gustos.  Ho  haurem  de fer una mica a ull.
Ingredients:
Arròs  (1 cullerada grossa  per persona,  o  una i  mitja  màxim)
una bossa  de gambes  (Normalment la  faig  amb gambes  pelades,   però  si les volem més grosses  i maques les pelem nosaltres.  Si  el volem  fer  de  festa  grossa  hi barrregem  també  una  llauna  de cranc  rus)
1  enciam   (del  tipus  que més  us  agradi)
3 ous
oli
Ketchup  
Preparació
Es posa  a bullir l’arròs  amb  aigua  i sal  i  dos  ous  per a  fer-los  durs.  A  l’ultim moment  s’hi  afegeixen  les  gambetes  pelades,  que  han  de coure  molt  poc.
Quan està  tot  cuit.  Es pelen els ous  durs i  es  tallen  a trossets  i es  barreja  amb l’arròs  i les  gambes.  Es  deixa  refredar una mica.  Si  volem posar-hoi  el cranc  rus,  s’esmicola  i s’hi afegeix  quan  està fred.
Al  moment  de servir es  fa  una salsa  rosa:    amb l’altre  ou  i  l’oli   i  una  punteta  d’all es  fa  la maionesa  i  amb la maionesa  feta  s’hi  afegeix  una  cullerada  grossa  de Ketchup.    Es  tira  la  salsa  a  la barreja  d’arròs i   gambes  i es  posa  al mig  del plat,  si  voleu podeu posar-ho el algun motlle  i  fer-ho  amb  forma  de flam.
Es talla l’enciam  a tires  finetes  i  es posa  per  tot  el voltant.  A  sobre  l’enciam s’hi  tira  una mica  de  sal  i també  una  mica  de salsa  rosa,  sense  barrejar-ho. 
Siu  voleu  a sobre  de la barreja  s’hi pot  posar  un parell de   gambes  grosses …  pelades o sense  pelar…  però  això  ja és  optatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada