dimarts, 18 de gener de 2011

Croquetes de pollastre excel•lents

Aquestes croquetes són les que fèia la meva mare, són molt especials i boníssimes! De tant bones que eren, recordo que quan erem petits, desaparexien abans de fregir-les. Les amagaven perquè poguéssin arribar a l'hora de dinar.  Jo crec que els néts i els besnéts recordaran a la seva àvia també, per les seves super croquetes que no faltaven mai a les festes familiars.

Ingredients:
  • 2 pits de pollastre (o pits de gallina)
  • 1 ceba gran i tallada a trossos
  • 10 cullerades soperes de farina
  • 1 litre de llet
  • sal
  • 50 g de mantega
  • 100 g de pernil salat del país

Preparació:
  1. Es dauren els pits de pollastre juntament amb la ceba. Es va remenant fins que quedi ben confitat.
  2. Es pica tot amb la picadora 1,2,3. Cal vigilar que no quedi massa triturat.
  3. En un cassó es posa la mantega i quan ja és líquida s’hi afegeix la farina i es donen unes quantes voltes. No s’ha de daurar.
  4. Ara és el moment d’afergir-hi la llet freda i ja no es deixa de remenar amb el batedor de barilles manual.
  5. Quan ja és cuit s’hi afegeix la carn picada amb la ceba. Es va remenant perquè no s’agafi al fons de la cassola fins que la pasta agafi consistència. Exploten com uns cràters. I fan plof! plof! Es deixa coure una mica més vigilant que no s’enganxi ni es cremi i es deixa refredar.
  6. Un cop fred es fica a la nevera. Va molt millor per moldejar les croquetes.
  7. Es dóna la forma de croquetes amb dues culleretes de cafè amb llet, es passen per ou i després per farina de galeta o pa ratllat i es fregeixen amb oli ben calent.

Suggeriments:
Amb aquesta pasta es poden omplir petxines que acabarem cobertes de formatge ratllat, una mica de mantega i gratinades al forn.
Per donar la forma de croquetes va bé fer xurros i tallar-los a trossos, tots de la mateixa mida o agafar una cullereta medidora.
Va molt bé acompanyar-les amb una bona amanida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada