dissabte, 22 de febrer del 2014

Temperat de la xocolata

L'altre dia vaig anar a la botiga Solé i Graells i em van recomanar, ara que s'acosta la Pasqua i les figures de xocolata, la mantega de cacau Mycryo per facilitar el temperat de la xocolata.
L'experiència és molt recomanable tot i que el paquet és de 675g i en tens per tota la vida ho pots repartir amb altres xocoadictes. I a més a més si busques per la xarxa es poden fer moltes més coses.
Estic "flipant" perquè per fi m'han quedat com les de "veritat" i sense embrutar i res de nervis.
Com es fa: (jo de moment m'ajudo d'un termòmetre)
  1. Foneu la xocolata a 40º-45º al microones.
  2. Treballeu la xocolata en el mateix bol amb una espàtula fins a refredar-la a 34º-35º la negra i a 33º-34º la blanca i de llet.
  3. Afegiu-hi 1% de Mycryo , o 10g per cada kg de xocolata tamisada i barregeu-la bé.
  4. Quan la xocolata arribi als 31º-32º per la negra i 29º-30º per la blanca i la de llet ja està llesta per utilitzar-la.
  5. Per conservar la xocolata en perfectes condicions durant més temps manteniu-lo a 31º-32º el negre i a 29º-30º el blanc i el de llet.
Com veieu a les fotografies les dues últimes tenen mal aspecte perquè la mantega s'ha separat al tornar-les a escalfar massa sense respectar les temperatures i per les presses. No és difícil però vol molta atenció.
Si baixa la temperatura de 31º-32º cal que les aneu posant al microones de 20" en 20" i anar vigilant la temperatura.
És molt important que a més a més de les temperatures les aneu remenant i remenant i remenant.....




I Bon Profit!

2 comentaris:

  1. Rosa, et quedaràs encarregada, des d'ara i per tota la vida (o al menys mentre et duri el cacau Mycryo) dde temperar la xocolata... jo em reconec incapaç de tanta precisió. Tan quedat molt macos i duen ser boníssims... aquí la xoco-addicta per excel·lència amb la boca aigua... ;)

    ResponElimina