dimecres, 26 de febrer de 2014

Lluç al forn

Aquesta recepta forma part del projecte "les millors receptes dels meus amics" aquesta és de la Mercè C.
La transcric tal com me la va escriure ella. Gràcies Mercè!
És un segon plat molt fàcil i que es pot fer tot l'any.
Ingredients:
  • 1 lluç (palangre) d'1 kg
  • 8 gambes o gambots
  • 1/2 kg de cloïsses (almejas)
  • mantega
  • llorer
  • sal
  • pebre
  • llimona
Com es fa:
  1. En una plata d'anar al forn (o la mateixa plata del forn) s'hi posa paper d'alumini doblat, que sigui més gran que la plata.
  2. A sobre s'hi posa el lluç que prèviament se li ha tret l'espina del dors i se li han marcat 4 talls (fins a tallar l'espina).
  3. Es posa una una tireta de llorer a on hi havia l'espina, una vegada salat i amb una mica de pebre.
  4. S'amaneix amb el suc de la llimona i a sobre s'hi posen trocets de mantega i també a sota tocant al paper d'alumini.
  5. Al costat del lluç s'hi posen les gambes i les cloïsses.
  6. Es tapa amb el paper d'alumini i es posa al forn ja calent uns 20 minuts.
L'èxit del plat està en la qualitat del peix.
És un plat amb molt gust de peix ja que no hi ha cap altre sabor fort que s'hi barregi.
I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada