divendres, 28 de febrer de 2014

Bombons de trufa brillants

Per fi, després de moltes investigacions, he aconseguit uns bombons farcits de trufa i conyac  "com els de veritat", és a dir, brillants, amb una bona textura i que no es desfacin al agafar-los amb la mà. Quan gires el motlle i veus que cauen tots (bé, quasi tots :-)) sols i sonen bé i brillen, és una passada!


Ingredients i estris:
  • 200g de xocolata negra 70% Barry botiga Solé Graells
  • manteca de cacao Mycryo 1% (per 1 kg es posen 10g de Mycryo) (per 100g es posa 1g)
  • balances de precisió 
  • termòmetre
  • motlle de metacrilat de mitja esfera d'uns 2,5 cm
  • bol de plàstic
Per fer el farcit de trufa:
Ingredients:
  • 500g de xocolata negra 70% Barry
  • 500g de nata 35% MG
  • 50g mantega
  • 6 cullerades de conyac del bo (40g) 
Com es fa la trufa:
  1. Es pica la xocolata (o es compra en gotes millor) i es posa en un recipient (o vas Thermomix).
  2. S'escalfa la nata i quan està a punt de bullir (uns 80º-90º) 
  3. S'aboca a sobre de la xocolata i es remena bé (o uns segons a la TMX a velocitat 7)
  4. Es posa la mantega i es torna a remenar (o uns segons a velocitat 7)
  5. Es posa el conyac i es torna a remenar (o uns segons a velocitat 7)
  6. S'aboca en un taper i es tapa amb paper de plàstic a pèll, és a dir, que el paper toqui la xocolata.
  7. Es guarda a la nevera millor d'un dia per l'altre (o un parell d'hores...)
  8. Sempre es bo passar el túrmix o batedora.
Com es fa per moldejar i temperar la xocolata :

  1. En un bol de plàstic tipus taper es fon la xocolata al microones fins a 40º-45º sense parar de remenar.
  2. Es baixa la temperatura remenant fins a 34º-35º. 
  3. S'hi afegeix 2g de manteca de cacau Mycryo tamisada  i es remena ben remenat.
  4. Es baixa la temperatura remenant fins a 31º-32º.
  5. I la xocolata ja està llesta per fer els bombons (o el que vulgueu).
  6. Ompliu el motlle de xocalata, feu-lo bibrar a sobre del marbre, i gireu-lo cap per baix, per buidar-lo de xocolata perquè es puguin farcir. Passeu la rasqueta per treurel'excedent de xocolata i ho deixeu refredar fins que la xocolata s'hagi solidificat bé.
  7. Reompliu amb la trufa els moltlles i cobriu-los amb més  xocolata temperada. Traieu la xocolata sobrera i deixeu-la refredar.
  8. Desenmoltlleu-los i guardeu-los en un lloc fred i sec (no nevera)
  9. Si la xocolata es refreda cal anar-la escalfant molt a poc a poc fins arribar a la temperatura desitjada. de 31º-32º.
I Bon Profit!

3 comentaris:

  1. Quina pinta! No treballo gaire amb xocolata perquè em fa una mica de respecte, però quin resultats!!

    ResponElimina
  2. Nena, per favor, quina pinta!!! :D :D :D :D

    Ric sola... perquè t'anava a dir si em vols matar amb sobredosi de xocolata o què?

    ResponElimina
  3. Això de treballar la xocolata ja saps que fa temps que fas intents de tirar-me a la piscina i quan per fi... veus que hi sures.... és una passada! i a més a més puc fer que els amics puguin morir de plaer! què més vull!

    ResponElimina