dilluns, 24 de febrer del 2014

Conill a la planxa de l'àvia Montserrat

Aquest conill m'el va ensenyar l'àvia Montserrat i és molt bo i sa.
Ingredients:
  • 1 Conill
  • el  fetge del conill
  •  tomàquet ratllat cru
  •  pebre
  • aigua
  • oli
  • una branqueta de romaní fresc, si es té
Per a la salsa:
  • 2 tomàquets mitjanets
  • 1 ceba petita (com una pilota de ping-pong)
  •  el fetge fregidet (no torrat, que quedi una mica tou, tapat perquè esquitxa molt)
  •  1 tasseta petita  d’oli o més
  •  ½ tasseta petita de cafè de vinagre
  • ½ culleradeta pleneta de sal
  • ½ culleradeta rasa de pebre
Preparació:
1.  S’agafen els trossos de conill i es netegen i se’ls hi fa uns tallets a la pell perquè no s’arronsi i es deixen en maceració sense sal, amb pebre, el tomàquet ratllat, oli, i una mica d’aigua, poqueta. Durant 2 hores (o menys!) com a mínim. Se li va donant voltes. Pot estar tapat amb un film transparent a la nevera. 
2.  Es posa una parrilla al foc fluix i es va regant amb la salsa de la maceració amb la branqueta de romaní fins que la carn estigui al punt.
3.  Es pot fer i rescalfar.                   
Per a fer la salsa:
1. Es posen tots els ingredients al minipimer i es bat ben batut. Es rectifica d’oli, vinagre i sal.
Es serveix la salsa a part i  tothom es serveix la quantitat que vol.
És boníssim, sa i fàcil.
Bon Profit!

3 comentaris:

  1. Rosa, ho provaré!
    si em permets et faig cinc cèntims de la meva recepta de conill preferida, bona, fàcil i ràpida..
    el conill a talls per rostir slat i pebrat, oli a la casola, una mica de farigola, orenga i uns quants dents d'all amb pell i mig aixafgats, una vegada el conill ja està marcat, s'abaixa el foc a tope i es tapa, ha de coure una mitja hora aproximadament i si s'enganxa s'afageix una culeradeta d'aigua.. ja està i el resultat també és bioníssim!
    (no me n'he pogut estar de posar-tela perquè m'agrada força)
    i felicitats per totes les receptes, encara que no comenti les llegeixo totes!

    ResponElimina
  2. Gràcies lolita per posar la recepta, segur que la faré ben aviat perquè m'agrada molt la farigola, perquè no hi ha ceba i a casa hi ha algú que no li agrada :-) i perquè els alls ni s'han de pelar. És perfecte! Ens agradarà que t'animis a posar-ne més receptes.

    ResponElimina