dilluns, 10 de febrer del 2014

Cítrics amb xocolata

Després d’haver-les fet i experimentat i sobretot tastat, em decideixo a posar aquesta recepta de la Felisa, senzilla, ràpida de fer i molt interessant per tenir sempre com un recurs per sorprendre a l’hora del cafè.

Ingredients:
  • 1 taronja
  • 1 llimonna
  • 600 g de sucre
  • 300 mL d’aigua
  • 150 g de xocolata fondant

Preparació:
  1. Es renten els cítrics, es tallen els dos casquets o extrems i es tallen a rodanxes sense pelar, d’uns 7mm de gruixudes.
  2. Es posa a escalfar l’aigua amb el sucre remenant de tant en tant amb una espàtula fins que el sucre s’hagi fos. I s’hi sumergeixen les rodanxes dels cítrics i es deixen coure a foc molt lent durant 1 hora per confitar la fruita.
  3. Es deixen refredar una mica. S’escorren UNA BONA ESTONA i es col·loquen a sobre d’una safata de forn que abans haurem folrat amb paper sulfurizat o d’alumini o silicona.
  4. S’introdueixen al forn preescalfat a 150º C i  es couen uns 15 minuts perquè les fruites se sequin.
  5. Després es deixen refredar bé.
  6. Es desfà la xocolata al bany maria o al microones.
  7. Es suquen les fruites amb la xocolata fins a la meitat.
  8. Cal ficar-les uns 20 minuts a la nevera para que la xocolata es solidifiqui.
I Bon Profit!
 Nota: la fotografia s’hi assembla molt però no és la nostra perquè tenim problemes al obrir-la. En quant estigui disponible la penjarem o haurem de tornar afer més :-).

2 comentaris:

  1. Barrejar fruita i xocolata sempre funciona!

    ResponElimina
  2. Amb taronja ho he provat, però amb llimona no...ho haurem d'intentar algun dia! Una abraçada!

    ResponElimina