dissabte, 1 de febrer del 2014

Acompanyaments: cebetes, puré i bacon

Aquests tres acompanyaments no fallen mai  i els acostumo a fer quan faig roast-beef però també són uns bons recursos que combinen amb tot i agraden molt.
Cebetes caramelitzades:
Ingredients:
  • Cebetes de platillo o xalotes (1 bosseta)
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 cullerada de sucre moré millor
  • aigua mineral
  • oli, sal i pebre
Com es fa:
  1. Escalfeu a foc fort un cassó de la mida i afegiu-hi oli i aboqueu-hi les cebetes pelades fins que agafin color.
  2. Baixeu el foc i poseu el vinagre, el sucre, la sal i pebre i remeneu amb una cullera de fusta. Poseu un dit d'aigua just que les cobreixi. Tapeu-les i que vagint fent xup-xup fins que es begui tota l'aigua, quedin brillants i toves que ho notareu si les punxeu.
  3. Es guarden molt temps a la nevera. També es poden congelar.
Cebetes o escalunyes caramelitzades
Puré de patates: 
Ingredients:
  • patates
  • sal
  • aigua
  • oli o mantega (optatiu)

Com es fa:
  1. Es pelen les patates i es tallen a trossos regulars esqueixant-les perquè durant la cocció deixin anar la fècula.
  2. Es posen a bullir amb aigua freda i sal i es deixen uns 20 minuts o fins que ja siguin cuites.
  3. S'escorren però es guarda una mica de l'aigua de la cocció i s'aixafen amb una forquilla o estri especial per fer purés. Alerta amb el minipimer que fa un puré elàstic que no té cap gràcia!
  4. S'amaneix amb una bona quantitat d'oli d'oliva i s'ajusta de sal i pebre.
És senzill però exquisit!
L'hem arribat a fer d'un dia per l'altre però és molt millor acabat de fer.
estri per xafar les patates
Puré de patates natural
Cruixents de bacon:
Ingredients:
  • bacon tallat prim
Com es fa:
  1. Es posen tres tires de bacon entre papers de cuina i dos pesos en el microones durant uns 3 ó 4 minuts.
  2. Es deixen a sobre del marbre que es refredin. Primer semblen toves però al refredar-se queden cruixents i sense gens de greix. Si queden tous vol dir que li falta un cop de microones.
  3. Es pot fer servir per acompanyar una crema de pèsols... o posar-lo en un pica-pica o....
Sempre acabo explicant la recepta, o millor que mirin el blog.  :-) 
Cruixent de bacon i crostons de pa fregits
 


7 comentaris:

  1. Uns acompanyaments d'allò més complets...a mi, amb el que m'han agradat, ja no em quedaria gana per l'acompanyat!

    ResponElimina
  2. Acabo de experimentar un altre acompanyament fent una piruleta amb una muntanyeta de formatge ratllat emental un minut al microones a màxima potència i ha funcionat!!

    ResponElimina
  3. No ho hauria dit mai que el bacon al microones quedés així de xulo.

    ResponElimina
  4. I a més de xulo molt sa perquè tot el greix es queda al paper de cuina. Molt recomanable

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va, a aquesta hora si que em ve de gust un cafè... :) no feia ni mitja hora que pensava que tu no tenies foto posada al teu perfil...
      telepatia, se'n diu d'això...

      Elimina
    2. Espero que ara el nom surti bé :-)

      Elimina