dilluns, 12 de novembre del 2012

Risotto de carxofes

Un dia vaig  anar  a dinar  amb  una molt  bona amiga.  Anem a dinar  de  tant  en tant  i  ens  acompanyem  en les  coses  més  importants. Aquelles  que no les  compartiries  amb qualsevol.  Mentre  ens  miràvem la carta... (jo  sempre intento copiar-me  el que ella demana  i em faig  el ronso a l'hora  de dir  el que vull)  em va dir:  "aquí fan un risotto  de carxofes  boníssim!"    i  per  no perdre  el costum,   el vaig  demanar.

Va  ser  cert,  era  boníssim!  I  el vaig  paladejar  molt bé  i  després  el vaig  repetir  a casa.  Igual,  igual no em va  quedar,  però  si l'un era  bo,  l'altre  més...  tots  dos  bonissims!!!

Per  4 persones:

1.- Poseu un brou a escalfar (de verdures,  de pollastre,  de tetra-brick...)

2.- Feu  un sofregit  de  ceba  i all.  Si els  teniu tendres  millor,  però  si no,  no importa.   (1 ceba i  dos  o tres  grans d'all)   Mentre  es vagi   fent,  tireu-hi les  carxofes  (4-5)  tallades  a trossets.  Ho saleu. Tot  plegat  s'ha de deixar-se fregir  una mica.
3.- Després hi tireu  l'arrós  (12  cullerades)  i  ho feu  fregir una mica  més.


4.-  Hi tireu  una  part  del brou, que  ja sigui calent,  fins  que  cobreixi i poseu  un  rellotge  avisador a  15  minuts.
5.- Vigileu que no quedi sense  brou i  si cal n'aneu  afegint

6.-  Quan faltin  un parell de minuts hi tireu  parmesà i una miqueta  de mantega.
7.-  Ho tasteu  per  corregir  de sal

2 comentaris:

  1. ummm. I mira que m'agrada a mi el risotto, hauré de provar-lo aquest.

    ResponElimina
  2. Bon dia,
    El risotto no el fa diferent a altres arrossos, perquè si afegeix de mica en mica el caldo i no es para de remenar perquè deixi anar el seu mido ??
    moltes gracies

    ResponElimina