Un dia vaig anar a dinar amb una molt bona amiga. Anem a dinar de tant en tant i ens acompanyem en les coses més importants. Aquelles que no les compartiries amb qualsevol. Mentre ens miràvem la carta... (jo sempre intento copiar-me el que ella demana i em faig el ronso a l'hora de dir el que vull) em va dir: "aquí fan un risotto de carxofes boníssim!" i per no perdre el costum, el vaig demanar.
Va ser cert, era boníssim! I el vaig paladejar molt bé i després el vaig repetir a casa. Igual, igual no em va quedar, però si l'un era bo, l'altre més... tots dos bonissims!!!
Per 4 persones:
1.- Poseu un brou a escalfar (de verdures, de pollastre, de tetra-brick...)
2.- Feu un sofregit de ceba i all. Si els teniu tendres millor, però si no, no importa. (1 ceba i dos o tres grans d'all) Mentre es vagi fent, tireu-hi les carxofes (4-5) tallades a trossets. Ho saleu. Tot plegat s'ha de deixar-se fregir una mica.
3.- Després hi tireu l'arrós (12 cullerades) i ho feu fregir una mica més.
5.- Vigileu que no quedi sense brou i si cal n'aneu afegint
6.- Quan faltin un parell de minuts hi tireu parmesà i una miqueta de mantega.
7.- Ho tasteu per corregir de sal
ummm. I mira que m'agrada a mi el risotto, hauré de provar-lo aquest.
ResponEliminaBon dia,
ResponEliminaEl risotto no el fa diferent a altres arrossos, perquè si afegeix de mica en mica el caldo i no es para de remenar perquè deixi anar el seu mido ??
moltes gracies