Rotlles de salmó fumat i Filadèlfia:
En unes "tortitas mexicanes de paquet" s'hi empasta el formatge i s'hi posa el salmó fumat al damunt. S'enrotlla i es talla a llesques. Queden les espirals que es veuen al mig de la safata.
Pastes de full:
1- de sobrassada
Ingredients:
Una làmina rodona de pasta de full La cocinera
Un quants tallets de sobrassada.
Una micona de formatge ratllat
Un ou
Talleu la pasta a triangles i poseu la sobrassada a la part de la base. Ho cargoleu i li doneu forma de croissant. I els aneu posant sobre el mateix paper vegetal que porta la massa. Els pinteu amb ou batut i hi poseu una mica de formatge ratllat a sobre (si us agrada amb més formatge també n'hi poseu posar a dins). Uns 10-15 minuts de forn a 180º. Fins que estiguin rossets
2.- Galetes d'anxova, galetes de tonyina i de formatge
Ingredients:
Una làmina rodona de pasta de full La cocinera
Una llauneta de tonyina
Una llauneta d'anxoves
Un tall de formatge manxego tendre
Una mica de tomàquet fregit
Dues cullerades grosses de formatge tipus filadèlfia
Una mica de formatge roquefort o blau
S'agafa un motlle petit de fer galetes per tallar la pasta. Podem fer una forma per a cada gust.
Anxova:
Es tallen les anxoves a trossets molt petits i es barregen amb la crema de formatge (Filadèlfia o semblant).
Es posa una mica del farciment a sobre d'una galeta i es tapa amb una altra. A sobre s'hi posa una rodoneta molt petita de formatge manxego tendre. Es pinten amb l'ou batut.
Tonyina:
Es talla la pasta i a sobre s'hi posa una barreja de la tonyina escorreguda i la salsa de tomàquet. Damunt una mica de formatge roquefort.
Formatge:
Es talla la pasta i es posa un bocinet de roquefort a sobre.
S'enforna tot junt uns 10-15 minuts, també. Ha de quedar ben dauradeta la pasta, sinó s'estova de seguida.
3.- Ulleres de pasta de full amb pernil dolç i formatge.
Ingredients:
Un rotlle de pasta de full de la marca del Mercadona que és quadrada.
Formatge manxego tendre a làmines
S'estén la pasta i a sobre s'hi estén el formatge i a sobre el pernil dolç, que hi ocupi pràcticament tot.
S'enrotlla tot junt per cada costat, fins a trobar-se al mig els dos rotllos i tenir la forma d'ulleres. Després es gira d'una peça i es talla a "ulleres" finetes. Es van posant a la safata del forn. Es pinten amb l'ou batut i s'hi tira formatge ratllat a sobre. Forn a 180 º uns 15 minuts.
Pastes de "filo": Amb un rotlle de pasta filo
1.- Capsetes de butifarra negra i brie
2.- Caramels de formatge de cabra i carbassó
3.- Farcellets de salmó i formatge fresc (burgos) (un tallet de salmó fresc)
1.- Es talla la pasta filo a quadradets i damunt s'hi posa un trosset de botifarra i un de brie. S'embolica com si féssim un paquet.
Es pinten amb l'ou batut.
S'enfornen igual que les pastes de full 180º i uns 10-15 minuts
2.- Es fregeix el carbassó a dauets petits, amb molt poc oli.
I sobre cada quadradet de pasta filo s'hi posa una culleradeta de carbassó i una rodanxeta de formatge de cabra.
S'embolica com un caramel.
Es pinten amb l'ou batut.
3.-Es posa el salmó i el formatge i s'embolica de manera irregular anant sobreposant les capes de pasta una damunt de l'altra
Es pinten amb l'ou batut. S'enfornen
Ha! Això ho hauré de recordar. Queden molt bé i m'encanten!
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta, era per un sopar amb els companys de feina i van tenir molt èxit!
EliminaJo també m'apunto aquestes receptes. Sembla tot deliciós!
ResponEliminaM'agraden totes !
ResponEliminaPTNTS
Glòria
M'agraden totes !
ResponEliminaPTNTS
Glòria