Les trufes gelades que feia eren boníssimes però aquestes del llibre de la "Comida de la familia" d'en Ferran Adrià, a més de ser bones, són molt fàcils de fer i en aquestes èpoques segur que més d'un ho agrairà. Us el recomano
Ingredients (per a 20 pers) Surten 75 trufes de 16g/unitat amb 500g de nata i 500 de xocolata
Ingredients (per a 20 pers) Surten 75 trufes de 16g/unitat amb 500g de nata i 500 de xocolata
- 400 ml de nata líquida 35% M.G. 500 ml de nata
- 35 g mantega 44g de mantega
- 400 g de xocolata (a mi m'agrada del 70%) 500g de xocolata 70%
- 18 ml de conyac (a mi m'agrada del bo) 30g de conyac
- 50 g de cacau en pols (a mi m'agrada pur sense sucre) o fideus de xocolata
- Es posa a bullir la nata i amb aquesta s'escalda la xocolata picada. Es deixa reposar 3 minuts perquè la xocolata es desfaci.
- Es barreja tot fins que quedi ben fi.
- Ara és el moment d'afegir la mantega i el conyac i es remena fins que quedi homogeni.
- Es posa en un bol o taper i es tapa amb film transparent "a pell" que vol dir, que toqui el plàstic la xocolata. Es deixa refredar.
- Un cop refredada i hagi agafat cos la xocolata es formen boles irregulars d'uns 15 g.
- Es passen una a una pel cacau en pols.
- Es serveixen a temperatura ambient.
Es pot afegir Nutella o una pasta de xocolata i avellana a la trufa.
Si es vol, es pot substituir el conyac per un altre tipus d'aiguardent o licor.
Es poden arrebossar amb fideus de xocolata.
Es poden arrebossar amb fideus de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada