dimarts, 27 de novembre del 2012

Pollastre farcit de Nadal de la Mercè C.

Amb aquesta recepta començo a editar, les receptes d'un projecte que vaig començar fa anys, uf! (quan encara no teniem a mà els ordinadors!) i es tractava de recopilar "les millors receptes dels meus amics", és a dir, els hi demanava que m'enviessin la recepta preferida de casa seva o dels seus amics, o bé, aquell plat que hagués triomfat en alguna ocasió especial com un aniversari, uns  Nadals o d'altres celebracions.
Es tractava de fer un primer plat, un segon i uns postres.
Podien ser fàciles o difíciles, ràpides o laborioses, barates o cares.
Acompanyades de consells, notes, suggeriments. Quants més "truquis", advertències i detalls millor!
Anotant on havien comprat aquell ingredient o estri especial. Calia especificar la tècnica de cocció; si havien utilitzat l'olla a pressió, el microondes o.... tot s'hi valia mentre fossin fidels a la recepta, sense secrets amagats!
Ara, gràcies a aquest blog, aniré editant aquelles receptes i sabreu de qui són perquè hi posaré el nom dels autors. Espero que aquests es reconeguin i que els lectors s'aprofitin de tanta saviesa.
Gràcies als amics que van col·laborar.
Començo amb les receptes de la Mercè C. perquè ha estat ella qui avui m'ha reclamat, i amb raó, que se n'havia fet d'aquell llibre que havia d'haver escrit.
 Doncs, aquí el teniu!
Faltaran les fotografies ja que en aquella època encara no hi havia aquesta dèria actual de fotografiar-ho tot.
Ingredients:
  • 1 pollastre engreixat al camp (salat i amb pebre)     (es calcula 3/4 h per Kg de cocció de forn)
  • 1 poma
  • 1/2 kg de prunes (Es posen en remull 3h abans amb d'Oporto)
  • 1 tall de cansalada
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • oli
  1. Es farceix el pollastre amb la poma, les prunes i el tall de cansalada.
  2. En una cassola de fang es posa força oli, el pollastre, la ceba i el tomàquet i es deixa que es vagi daurant durant unes 3 ó 4 hores (heu d'adaptar el temps de cocció al volum del pollastre), a foc lent. Es van afegint miquetes d'aigua i de vi blanc per sobre del pollastre fins que sigui ben ros.
  3. Es deixa refredar i es talla a octaus. A la mateixa cassola, al fons, es posen totes les prunes que havien sobrat i a sobre els talls de pollastre i es deixa que faci xup, xup fins que tot agafi el color de les prunes.
És un plat recomenat pel dia de Nadal o festes d'hivern. És per llepar-se'n els dits i sucar-hi pa.
Gràcies Mercè! El tastarem i farem la foto!

1 comentari: