diumenge, 9 de març de 2014

Tarta de pera

Aquesta recepta és ràpida i fàcil de fer.
Ingredients:
  • 5 peres
  • 1 poma
  • sucre
  • un rotllo de pasta trencada
  • melmelada (albercoc, llimona, préssec...)
En aquest cas l'he fet de melmelada de llimona feta a casa d'uns amics, amb llimones  del seu llimoner i barreja de sucre blanc i sucre moreno.
Peleu una poma i dues peres a trossets molt petits i els poseu en un bol amb dues cullerades soperes de sucre i molt poqueta aigua. 1 cullerada  o menys.
Ho poseu 4-5 minuts al microones
Mentre que es cou la fruita, poseu en un motlle, la pasta trencada damunt del paper de cocció que ja porta enrotllat. Li doneu la forma i la punxeu amb una forquilla perquè no pugi.
Quan la fruita està cuita, la xafeu amb  un xafador.
L'escampeu bé.
Després talleu les 3 peres restants a làmines  i les aneu col·locant en cercle.

A sobre hi escampeu la melmelada

I la poseu al forn a 200º durant  20 minuts.

6 comentaris:

  1. Aquest pastís de pera s'ha de provar! Quina pinta més bona! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha quedat bo, ;) a mi la pera cuita m'agrada molt.

      Elimina
  2. M'agrada molt Carme! No coneixia aquesta massa que no puja. La tastaré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és igual que la que faig jo... però també està bé.

      La meva queda més com "galeta" i es trenca més, com ha de ser.

      Elimina
  3. Ah! Espero el pastís de llimona ben aviat, eh!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pastís de llimona, amb la pasta trencada de veritat. L'autèntica...

      Elimina