dimecres, 19 de març de 2014

Melindres

 Avui és Sant Josep i toca fer la crema catalana amb melindros, doncs, som-hi!
Ingredients: les quantitats són d'en Xavier Barriga del Turris. No falla! També m'ha ajudat el Jaume Sàbat de Sant Cugat.
  • 100 g de rovells (5 unitats)                
  • 60 g de sucre
  • 40 ml d'aigua
  • 150 g de clares (5 unitats)
  • 60 g de sucre
  • un pessic de sal
  • 180 de farina
  • 20 g de Maizena
  • la pell de 1/2 llimona ratllada
  • sucre glaç molt fina tamisada
Com es fa:
  1. Amb les barilles elèctriques munteu els rovells i el sucre a punt de relleu i aneu afegint-hi l'aigua a poc a poc.
  2. Afegiu-hi les dues farines tamisades i la ratlladura de llimona amb una espàtula i amb moviments envolvents.
  3. Finalment afegiu-hi les clares a punt mig de neu, és a dir no molt dures. Aqui rau el secret dels melindros.
  4. Amb una màniga i boquilla de 2 cm de diàmetre feu sobre papers rectangulars de 32 x 12 cm, cinc pals o bastonets d'uns 7 cm a 5 cm de distàcia cadascún.
  5. A continuació i ràpidament escampeu sucre pols per sobre, o bé agafeu els papers pels extrems i els gireu i aboqueu a sobre d'un paper que tindreu amb una capa de sucre glaç de manera que quedin ben sucats procurant que el sucre s'hi enganxi  als melindros. (així queden més autèntics ;-)) però cal més habilitat. No entretingueu el sucre ni els melindros escudillats perquè perden la forma i textura.
  6. Fiqueu-los al forn a 180º uns 10-12 minuts o fins que es vegin blancs per sobre i lleugerament torrats pels costats.
  7. Un cop fred desengantxeu-los del paper i guardeu-los, de dos en dos, en capses ben tancades o en bosses de plàstic.
I Bona diada de Sant Josep!

massa de melindros escudillada en rodó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada