dilluns, 7 de novembre del 2011

Bunyols de poma amb crema cremada


Aquest  post  el vaig  dedicar  (en el seu dia) a  Monalitza  de  la web El somriure de Monalitza,  (que també  té  un raconet  dedicat  a la cuina)   per  agrair-li  unes  paraules  que  em feien  recordar  que  allà,  com aquí s’haurien de penjar posts  una mica  més  sovint. Avui  el recupero  en un intent  de  reactivar-ho  tot plegat.  Però  a partir  d'ara  posarem receptes  noves,  no pas  portades  des  d'allà.
Ingredients  (per  a 6-8 persones):
  • 2 pomes
  • 5  ous
  • 3 quarts  de litres  de llet 
  •  5 cullerades  de sucre
  • 2 cullerades  rases  de Maizena
  • 2  cullerades   plenes de farina.
Preparació:
En primer lloc  fem els  bunyols  de poma.  Pelem  les  dues  pomes i les  tallem a rodanxes  d’aproximadament mig  o 1  cm  de  gruix,   si són  fines es  couen  més  de pressa,  però  a vegades  es trenquen.  Amb  la punta  d’un ganivet   traiem  el cor  de  cada  rodanxa.
Fem  pasta  de bunyols  amb 1  ou  les dues  cullerades de farina,  una  de sucre  i  una mica  de llet  que anem  afegint  fins  que tinguem  la consistència  adequada  per  poder  arrebossar  les  rodanxes  de poma.  Les  fregim  donant-los-hi la volta dues  o tres  vegades  perquè  la poma  quedi  cuita i tova.  Es  passen per  paper de cuina  per  absorbir  l’oli.
A  part  fem la Crema,  (si no us  en recordeu  de com se  fa,  cliqueu  l’enllaç) però  només  amb la  meitat  de  les  quantitats.  O sigui  les proporcions  per  a mig litre  de llet,  en comptes  d’un.  I la posem  a refredar  una mica  en una  safata.
Quan  està  una mica  pressa  i ja  ha espessit  prou  per  aguantar-se  damunt  dels  bunyols,  encara  que no estigui  freda  del tot,  la  repartim  a  cullerades  per  damunt  dels bunyols,  sense  deixar  que baixi  pels  costats.  I  deixem que s’acabi  de refedar.
 Poc  abans  de servir-la  hi  tirem  sucre  i el cremem  amb el ferro  ben  calent.
Mmmmmmmmm!  Jo  ho trobo Boníssim!  Espero  que us  agradi.

2 comentaris: