Aquest post el vaig dedicar (en el seu dia) a Monalitza de la web El somriure de Monalitza, (que també té un raconet dedicat a la cuina) per agrair-li unes paraules que em feien recordar que allà, com aquí s’haurien de penjar posts una mica més sovint. Avui el recupero en un intent de reactivar-ho tot plegat. Però a partir d'ara posarem receptes noves, no pas portades des d'allà.
Ingredients (per a 6-8 persones):
- 2 pomes
- 5 ous
- 3 quarts de litres de llet
- 5 cullerades de sucre
- 2 cullerades rases de Maizena
- 2 cullerades plenes de farina.
Preparació:
En primer lloc fem els bunyols de poma. Pelem les dues pomes i les tallem a rodanxes d’aproximadament mig o 1 cm de gruix, si són fines es couen més de pressa, però a vegades es trenquen. Amb la punta d’un ganivet traiem el cor de cada rodanxa.
Fem pasta de bunyols amb 1 ou les dues cullerades de farina, una de sucre i una mica de llet que anem afegint fins que tinguem la consistència adequada per poder arrebossar les rodanxes de poma. Les fregim donant-los-hi la volta dues o tres vegades perquè la poma quedi cuita i tova. Es passen per paper de cuina per absorbir l’oli.
A part fem la Crema, (si no us en recordeu de com se fa, cliqueu l’enllaç) però només amb la meitat de les quantitats. O sigui les proporcions per a mig litre de llet, en comptes d’un. I la posem a refredar una mica en una safata.
Quan està una mica pressa i ja ha espessit prou per aguantar-se damunt dels bunyols, encara que no estigui freda del tot, la repartim a cullerades per damunt dels bunyols, sense deixar que baixi pels costats. I deixem que s’acabi de refedar.
Poc abans de servir-la hi tirem sucre i el cremem amb el ferro ben calent.
Mmmmmmmmm! Jo ho trobo Boníssim! Espero que us agradi.
mmmmmm ja ensalivo...
ResponEliminaho provaré, ho provaré i.................ja t'ho diré!
A veure si t'agraden tant com a mi!
ResponElimina