dilluns, 14 de novembre de 2011

Magdalenes de xocolata "com les de veritat" Turris


Per fi unes magdalenes "com les de veritat", tot un èxit.
Si seguiu els consells d'en Xavier Barriga del forn Turris no fallen.

Ingredients:
per unes 12 magdalenes (jo agafo els paperets del nº 7)
  • 125 g d'ous = 2 ous L (jo els poso XL)
  • 175 g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 ml d'oli oliva 0'4º(suau)
  • 210 g de farina fluixa
  • 7 g Royal
  • un pessic de sal
  • ratlladura d'1 llimona
  • canyella en pols (si agrada)
  • perletes de xocolata (100 g o el que vulguis) Vahiné
  • 50 g de pell de taronja confitada
  • poma...... o el que es vulgui
Preparació
  1. Bat una mica els 2 ous amb 175 g de sucre amb les barilles elèctriques a marxa lenta.
  2. Afegeix els 60 ml de llet (un vas duralex més un dit per sobre de les ondetes) amb 190 ml d'oli suau ( tot un vas d'aigua menys un dit) i  bat a marxa lenta.
  3. En un altre bol barreja 210 g de farina, 7 g de Royal, la ratlladura d'una llimona, un pessic de sal i barreja-ho tot bé amb una cullera.
  4. Ara mescla les dues barreges: la crema d'ous amb la de farina. Primer a marxa lenta i acaba a marxa ràpida uns 2 minuts.
  5. Guarda-la en un taper ben tapat a la nevera 1 h com a mínim,  la pots guardar fins l'endemà.  Un cop reposada la massa la pots congelar o bé congelar les magdalenes ja cuites.
  6. Remena enérgicament amb una cullera i omple els paperets  les 3/4 parts, amb l'ajuda de dues culleretes. Truqui: jo ho faig amb un aparell de fer boles de gelat i em queden totes iguales i és molt ràpid i net. També es pot fer amb una màniga pastissera. 
  7. Si les fas de xocolata, abans de deixar reposar la massa, barreja-hi les perletes i guarda unes quantes per decorar. No han de quedar plenes del tot. Això és important perquè es coguin bé.
  8. Amb aquesta tècnica es poden fer dels gustos que es vulgui.
  9. Es fiquen als motlles de silicona o de metall (Ikea) perquè guardin la forma i pugin ben rodonetes com les de la fotografia, bé, "com les de veritat".
  10. Diuen que s'han de coure primer escalfant el forn a 250º i quan es fiquen al forn baixar-lo a 210º, però en el meu forn ho faig a  180º durant uns 20 minuts. La primera vegada no les deixis soles i anota el que has fet per una altra vegada. Cada forn és un món!
A tothom agraden molt i són dignes d'un bon regal.

1 comentari: