Per fi unes magdalenes "com les de veritat", tot un èxit.
Si seguiu els consells d'en Xavier Barriga del forn Turris no fallen.
Ingredients:
per unes 12 magdalenes (jo agafo els paperets del nº 7)
- 125 g d'ous = 2 ous L (jo els poso XL)
- 175 g de sucre
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli oliva 0'4º(suau)
- 210 g de farina fluixa
- 7 g Royal
- un pessic de sal
- ratlladura d'1 llimona
- canyella en pols (si agrada)
- perletes de xocolata (100 g o el que vulguis) Vahiné
- 50 g de pell de taronja confitada
- poma...... o el que es vulgui
- Bat una mica els 2 ous amb 175 g de sucre amb les barilles elèctriques a marxa lenta.
- Afegeix els 60 ml de llet (un vas duralex més un dit per sobre de les ondetes) amb 190 ml d'oli suau ( tot un vas d'aigua menys un dit) i bat a marxa lenta.
- En un altre bol barreja 210 g de farina, 7 g de Royal, la ratlladura d'una llimona, un pessic de sal i barreja-ho tot bé amb una cullera.
- Ara mescla les dues barreges: la crema d'ous amb la de farina. Primer a marxa lenta i acaba a marxa ràpida uns 2 minuts.
- Guarda-la en un taper ben tapat a la nevera 1 h com a mínim, la pots guardar fins l'endemà. Un cop reposada la massa la pots congelar o bé congelar les magdalenes ja cuites.
- Remena enérgicament amb una cullera i omple els paperets les 3/4 parts, amb l'ajuda de dues culleretes. Truqui: jo ho faig amb un aparell de fer boles de gelat i em queden totes iguales i és molt ràpid i net. També es pot fer amb una màniga pastissera.
- Si les fas de xocolata, abans de deixar reposar la massa, barreja-hi les perletes i guarda unes quantes per decorar. No han de quedar plenes del tot. Això és important perquè es coguin bé.
- Amb aquesta tècnica es poden fer dels gustos que es vulgui.
- Es fiquen als motlles de silicona o de metall (Ikea) perquè guardin la forma i pugin ben rodonetes com les de la fotografia, bé, "com les de veritat".
- Diuen que s'han de coure primer escalfant el forn a 250º i quan es fiquen al forn baixar-lo a 210º, però en el meu forn ho faig a 180º durant uns 20 minuts. La primera vegada no les deixis soles i anota el que has fet per una altra vegada. Cada forn és un món!
Les hauré de fer pels nens... :)
ResponElimina