dimarts, 15 de novembre de 2011

Pastís aniversari nens


El dia de reis havia de fer un regal al meu fillol Jordi i com que ja és gran i acaba de tenir una nena preciosa, l’Aina, se’m va acudir fer-li i regalar-li aquest pastís amb el motlle perquè a partir d’ara li pugui fer ell moltes, moltíssimes  vegades més. Vaig fer un pa de pessic que és molt bo perquè queda molt esponjós i es pot farcir i decorar d’una i mil maneres. Com deia el pastisser Sabat de Sant Cugat, el pa de pessic és com si fos la tela del pintor i les cremes, trufes, xocolates…, les pintures.
Les proporcions en pastisseria són imprescindibles, però aqui el que importa més és la manera de treballar la pasta. Aquest motlle d’ós en concret està fet amb 4 ous, 125 de farina, 125 de sucre i i una culleradeta de Royal però si es vol fer un pastís més gran em va molt bé ja tenir les proporcions calculades. Ja es veu que per un motlle de 30 cm de diàmetre farem les proporcions de 8 ous etc…
Pa de péssic de la Rosa.

 Ingredients:
  • ous, 4
  • farina 125 g
  • sucre 125 g
  • 1 culleradeta de Royal
La preparació i cocció:
  1. Es baten els ous i el sucre  amb la batedora elèctrica fins que quedi com nata muntada.
  2. S’afegeix la farina amb l’espàtula de goma amb molt de compte perquè no es baixin les clares.
  3. S’unta un  motlle  amb oli o mantega i s’hi posa un paper a sobre de la mida de la base  i es torna  a untar amb oli i s’hi aboca la pasta
  4. Es cou al forn a 180º durant ½ h.
  5. Si es vol fer el pa de pessic de xocolata es substitueixen 50 g de farina per 50 g de cacao pur i la rest es fa igual.
Amb aquest pa de pessic podem fer qualsevol pastís si el farcim o el decorem amb diferents ingredients.

4 comentaris:

  1. Rosa i Carme, des que he descobert el vostre bloc, no me'n puc estar i el visito per repassar delícies anteriors, provaré algunes de les vostres receptes i ja ust diré què. MMMMmmmmmm

    ResponElimina
  2. carina, doncs ens alegra molt que passis per aquí! Teníem el blog una mica oblidat, però ara la Rosa, veig que l'està bellugant.

    Si en proves alguna ja ens ho diràs!

    ResponElimina
  3. I també li va regalar el motlle al seu fillol. I ja s'ha utilitzat més de 10 cops entre la filla Aina i el segon fill Oriol. L'ultim cop ahir.

    Gracies Rosa.
    Jordi (fillol)

    ResponElimina
  4. Acabo de descobrir el vostre bloc i aquest pastís, i em fa gràcia fer-lo, a veure si ens en sortim.
    Però, si el fem en motlle de 30 cm només coem 1/2 h o ens caldrà més estona?
    I el cacau, també en substituïm 50 g o una mica més?

    ResponElimina