dimecres, 6 de juliol de 2011

Crema d'avellanes

 Aquest crema d’avellanes recorda a la vichichoise però del país. La Carme H. m’ha regalat unes avellanes de la seva terra, Reus i val la pena aprofitar l’ocasió. Crec que és tot un plat per convidats i de passada fem país.
Ingredients per a 5 persones:
  • 120 g avellanes torrades                               
  •  2 cebes (150 g)                                             
  • 1 ampolleta de crema de llet                               
  • 1 patata mitjana                                             
  • 400 g d’aigua amb ½ pastilla de brou de carn
  • una mica d’aigua o brou per a la ceba
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
  • 3 porros
  • 25 g de farina
  • 30 g de mantega
  • 1 litre d’aigua
Preparació:

  1.  Escalfa en un pot la mantega i una mica d’oli.
  2.  Afegeix els porros i la ceba tallada petita, i la deixes coure lentament sense que  agafi     color.Ruixa-la sovint amb una mica de brou o aigua.
  3. Afegeix-li la patata tallada fina i escampes per sobre la farina .
  4. Ho ruixes amb el brou i i ho deixes coure lentament tapat durants uns 20 minuts.
  5. Ho tritures tot amb el minipimer i ho passes pel xino o passapurés fi.
  6. Afegeix-li  les avellanes picades amb l’ 1 2 3,  i la crema de llet i ho deixes que faci xup xup, uns minuts. Posa-li la sal, el pebre i la nou muscada al teu gust i finalment li afegeixes la crema de llet.
  7. Es pot servir freda o calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada