Aquest crema d’avellanes recorda a la vichichoise però del país. La Carme H. m’ha regalat unes avellanes de la seva terra, Reus i val la pena aprofitar l’ocasió. Crec que és tot un plat per convidats i de passada fem país.
Ingredients per a 5 persones:
- 120 g avellanes torrades
- 2 cebes (150 g)
- 1 ampolleta de crema de llet
- 1 patata mitjana
- 400 g d’aigua amb ½ pastilla de brou de carn
- una mica d’aigua o brou per a la ceba
- sal
- pebre
- nou moscada
- 3 porros
- 25 g de farina
- 30 g de mantega
- 1 litre d’aigua
Preparació:
- Escalfa en un pot la mantega i una mica d’oli.
- Afegeix els porros i la ceba tallada petita, i la deixes coure lentament sense que agafi color.Ruixa-la sovint amb una mica de brou o aigua.
- Afegeix-li la patata tallada fina i escampes per sobre la farina .
- Ho ruixes amb el brou i i ho deixes coure lentament tapat durants uns 20 minuts.
- Ho tritures tot amb el minipimer i ho passes pel xino o passapurés fi.
- Afegeix-li les avellanes picades amb l’ 1 2 3, i la crema de llet i ho deixes que faci xup xup, uns minuts. Posa-li la sal, el pebre i la nou muscada al teu gust i finalment li afegeixes la crema de llet.
- Es pot servir freda o calenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada