Pastís de dos colors
Els diumenges a la tarda, i més si plou a bots i barrals com avui, és el moment de posar-se a fer un pastís com aquest i més si esperas una visita a l’hora del té. Recordo que quan era petita m’agradava fer-ho amb els de casa. És més adequat per berenar o esmorzar però també acompanya molt bé a un plat de maduixes amb vinagre fresquetes de la nevera.
Els ingredients:
— 4 ous
— 200 g sucre
— 1/8 llet
— 1 cta sucre vainillat
— 2 cdes Rom
— 2 cdes sucre pols
— 125 g mantega pomada
— 300 g farina
— 2 ctes ben plenes de Royal
— 2 cdes grans i plenes de cacao en pols pur sense sucre ni farina
— 1 motlle savarin acanalat
— 4 ous
— 200 g sucre
— 1/8 llet
— 1 cta sucre vainillat
— 2 cdes Rom
— 2 cdes sucre pols
— 125 g mantega pomada
— 300 g farina
— 2 ctes ben plenes de Royal
— 2 cdes grans i plenes de cacao en pols pur sense sucre ni farina
— 1 motlle savarin acanalat
La preparació:
1. Es barreja la mantega pomada amb el sucre amb la batedora elèctrica.
2. S’hi afegeixen els rovells i es treballa de nou.
3. S’hi afegeix el sucre vainillat, es rega amb la llet i el Rom.
4. S’hi afegeix la farina barrejada amb el Royal i tamisada.
5. Es baten les clares a punt de neu i s’hi afegeixen amb molt de compte amb l’espàtula de goma.
6. S’unta el motlle amb mantega (si no és de silicona).
7. Es separa una mica de pasta i es barreja amb el cacao.
8. S’hi posa al fons del motlle una mica de pasta blanca.
9. S’hi posa a sobre de la pasta blanca, deixant-la caure com si fes aigües, una capa de pasta de cacao.
10. A sobre una altra capa de pasta blanca.
11. A sobre una altra capa de cacao.
12. I per acabar es posa una altra capa de pasta blanca. (3 capas de pasta blanca i 2 de cacao).
13. Preescalfar el forn a 160º i es deixa coure durant 45 minuts. Es desconecta i es deixa 5 minuts més. Cal deixar caure amb força el motlle contra el marbre perquè el pastís s’assenti i es pugui desenmotllar bé i no s’abaixi. això es fa sempre amb tots els pastissos d’aquest tipus.
14. Es treu del motlle i s’espolvoreja amb sucre pols per sobre.
2. S’hi afegeixen els rovells i es treballa de nou.
3. S’hi afegeix el sucre vainillat, es rega amb la llet i el Rom.
4. S’hi afegeix la farina barrejada amb el Royal i tamisada.
5. Es baten les clares a punt de neu i s’hi afegeixen amb molt de compte amb l’espàtula de goma.
6. S’unta el motlle amb mantega (si no és de silicona).
7. Es separa una mica de pasta i es barreja amb el cacao.
8. S’hi posa al fons del motlle una mica de pasta blanca.
9. S’hi posa a sobre de la pasta blanca, deixant-la caure com si fes aigües, una capa de pasta de cacao.
10. A sobre una altra capa de pasta blanca.
11. A sobre una altra capa de cacao.
12. I per acabar es posa una altra capa de pasta blanca. (3 capas de pasta blanca i 2 de cacao).
13. Preescalfar el forn a 160º i es deixa coure durant 45 minuts. Es desconecta i es deixa 5 minuts més. Cal deixar caure amb força el motlle contra el marbre perquè el pastís s’assenti i es pugui desenmotllar bé i no s’abaixi. això es fa sempre amb tots els pastissos d’aquest tipus.
14. Es treu del motlle i s’espolvoreja amb sucre pols per sobre.
Nota: Per doblar les quantitats el temps del forn és d’1 hora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada