L’amic Climent és un muntanyec de totes totes: esquiador, monitor, excursionista, organitzador-guia, boletaire, en fi que allò que més ens afecta aquí és aquesta última faceta. I també la que no he dit, encara, però ja la deveu imaginar: bon cuiner.
Ell , els bolets que utilitza pels seus canelons, els va a collir, els renta, els congela, els guarda i quan els vol fer, doncs els treu del congelador.
Canelons de bolets
Ingredients per a fer uns 16 canelons
Tres murgues
Uns 250 gr. de ceps
Uns 200 gr. de carreretes
Uns 200 gr. de llenega blanca
Dos talls de pernil dolç
125 cl. de crema de llet
4 cullerades soperes Formatge permesa ratllat,
Ceba,
Xeres sec,
Sal, Pebre, Oli,
Llet, Mantega,
Farina i
Pasta de canelons,
Formatge emmental ratllat.
Uns 250 gr. de ceps
Uns 200 gr. de carreretes
Uns 200 gr. de llenega blanca
Dos talls de pernil dolç
125 cl. de crema de llet
4 cullerades soperes Formatge permesa ratllat,
Ceba,
Xeres sec,
Sal, Pebre, Oli,
Llet, Mantega,
Farina i
Pasta de canelons,
Formatge emmental ratllat.
Preparar el farcit.
Deixar descongelar els bolets per separat i no llençar l’aigua que deixen les murgues i carreretes, ja que aquesta ens servirà per fer la beixamel.
Tallar els bolets la ceba i el pernil dolç el mes petit que es pugui i per separat.
Començar ha sofregir la ceba amb oli i mantega, quan aquesta es transparent afegir-hi les murgues i deixar que es coguin una estona, de 5 a 10 minuts, afegir-hi la resta de bolets i deixar que es coguin uns 10 minuts afegir-hi una copeta de xeres i deixar coure uns 10 minuts, afegir-hi el pernil dolç la crema de llet i el parmesà sal pebrar i remenar durant uns 3 minuts, deixar-ho refredar.
Omplir els canelons.
Preparar la salsa beixamel amb la mantega farina llet i una mica de l’aigua que han deixat anat els bolets al descongelar-se (murgues i carreretes)
Posar el canelons en una plata d’anar al forn i recobrir-los amb la salsa beixamel i recobri-ho amb formatge ratllat.
Enfornar i deixar gratinin.
Posar el canelons en una plata d’anar al forn i recobrir-los amb la salsa beixamel i recobri-ho amb formatge ratllat.
Enfornar i deixar gratinin.
Bé aquesta és la recepta, per a fer invents amb altres menes de bolets, ja no em necessiteu, cadascú que trii els que més li agradin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada