divendres, 18 de març del 2016

Arròs blanc per acompanyar

Aquest arròs és molt gustós perquè no es passa per aigua ni s'escorre. És molt fàcil de fer i és un bon fons de nevera. Complementa qualsevol plat. Per exemple. calamarcets saltejats, cuixetes de pollastre, blanquette de carn, etc, etc....

 Ingredients:
  • arròs tantes tasses com vulgueu (2 tasses)
  • aigua o caldo 2 tasses per cada tassa d'arròs. (4 tasses)
  • oli
  • sal
  • all (optatiu)
  • altres herbes o aromes al gust
Preparació:
  1.  En un cassó posar una mica d'oli i sofregir (l'all optatiu) l'arròs donant un parell de voltes.
  2. Afegiu-hi l'aigua (bullint millor) i la sal.
  3. Quan arrenqui el bull baixeu mooolt el foc i tapeu-lo. No cal tocar-lo ni remenar.
  4. Coure'l 20 minuts justs i veureu com queda sec i bastant suelto (com es veu a la fotografia).
  5. Estendre'l en una safata allargada per refredar-lo de cop. Si cal el venteu una mica.
  6. I ja el podeu guardar fins al moment de menjar-lo. Aguanta molts dies a la nevera. 
Bon profit!

1 comentari:

  1. Hola! Sempre tenia la mania de que no me quedava bé l'arròs blanc i hui amb els teus consells m'ha quedat perfecte. Moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina