divendres, 1 de març del 2013

Carmanyola d'escalivada i pastís de formatge

A  vegades  la  Rosa  i jo,   o sigui  les  dues  amigues  que  compartim  aquest  blog,  ens  trobem  per  dinar.    Habitualment  fem  algun menú,  a  prop  del lloc  on treballo.  Però  un bon dia  vam dir  i  si ens portem el dinar i dinem al  despatx.  Soles,  tranquil·les  i  xerrant  pels  descosits.

Us  ensenyem  el dinaret  que  ens  vam portar...  jo  una  carmanyola  d'escalivada  i  ella  un pastís  de formatge  per  emportar,  dins  d'una  tarrineta  de vidre.  Boníssim!!!




L'escalivada,  per  quatre  persones:

Ingredients:
2 pebrots  vermells,  grossos
2 albergínies
4 cebes mitjanes
4 patates  mitjanes

2 ou durs
una  llauna o pot  d'anxoves

Jo  faig  l'escalivada  al  forn,  utilitzant  el grill  a tota  potència.  Posem el forn a escalfar  i els  ous  a bullir,  10 minuts  perquè  es  facin durs.

1.-  Es  posa  tot  damunt  d'un paper  d'alumini,  perquè  així  no s'embruta  tant  la safata  del forn.
2.-  El pebrot es  va girant  fins  que la pell  quedi  molt  torrada,    queda  de color  negre,  ha  de quedar-hi per  tots  els  costats.
3.-  L'albergínia  es  gira  una  mica  també.
4.- Quan  el pebrot  estigui  torrat,  ja es pot  treure  del forn,  juntament  amb  l'albergínia. Es  deixa  refredar  una  micona,  que si no  ens cremem  els  dits,  i  quan es  pugui  pelar ho  pelem  amb  els dits,  (la pell  surt  sola)  i  ho tallem  a tires.  La  patata  i la ceba  es  deixen al forn  mentre  fem tot  això.
5.- Quan hem acabat  de pelar-ho,  mirem  si les  cebes  estant  toves  ja,  amb  unes pinces  o  amb  un drap  gruixut.  Normalment ja estan  en aquesta estona.
6.-  Pelem i tallem  les  cebes.
7.- I finalment les  patates  i  els  ous  durs.

Ho amanim tot  amb  sal  i oli  i una mica  de pebre  i posem  3  anxoves  a cada  plat.

La  Rosa  i  jo,  fa  un munt  d'anys  que ens  coneixem,  com ara   més  de 30.  I  d'aquests  en fa  ben bé  20  que  a més  a més  de "conèixer-nos"  som  amigues.  Ens  tenim al dia  de les coses  que  fem,  de les  coses  que passen  i la nostra  conversa  sempre  es  mou  a  un nivell  diferent  de  les  converses  habituals. Té  la capacitat  de sorprendre'm sempre.  Com quan  davant  de les  carmanyoles  es  posa  a fotografiar-les  i em  diu que  en farem un post.  

Però  això  no és  pas  el millor.  El millor  de tot,  és  que  estar  amb ella  és ser  com a casa,    confiança,  comoditat,  compartint  idees,  sentiments  i  projectes...  I això  acompanyat  de...




Pastis  de formatge  en  potet  de vidre:


Ingredients:

Per la crema de formatge:
  • 200 g de formatge Filadelfia o el que vulguis d'untar.
  • 200 g de nata líquida
  • 75 g de sucre glaç millor però com vulguis.
Per l'estofat de fruites:
  • 100 g de puré de pinya, o gers, o poma, o macedònia....
  • 100 g de pinya, o fruits vermells o poma o macedònia...
  • 20 g de sucre.
Pel cruixent:
  • 150 g de galetes maria o les que t'agradin (o 50 de galetes + 50 de neules + 50 de brisa) 
  • 50 g de mantega mig quasi fosa
Per acabar un toc de 5 pebres.

Com es fa la crema de formatge:
  1. el dia abans millor, es posa en un bol el formatge i amb una forquilla es remena fins que quedi una crema, se li afegeix la nata líquida poc a poc i el sucre i es bat fins que quedi amb textura de maionesa. Es deixa reposar.
Com es fa l'estofat de fruita:
  1. En un cassó es posen els 20 g de sucre i el puré de la fruita triada i la fruita tallada a trossos petits i es deixa reposar 2 h com a mínim. Jo li vaig fer arrencar el bull.
Com es fa el cruixent:
  1. En un bol es posen les galetes o la barreja que hagis triat tot tallat a ganivet per es trobin els trossets, no pols, amb la mantega i s'amalgama tot. Això evita que es tornin toves en contacte amb la crema de formatge.
Com es serveix:
  1. al fons del got es posa l'estofat que ja serà fred de la nevera
  2. a sobre es posa una capa del cremós de formatge
  3. i per acabar s'escampen els trossets de galeta
I Bon Profit!  Us  asseguro que  li va sortir  deliciós!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada