dimarts, 19 de març del 2013

Crema catalana típica de Sant Josep de xocolata

Avui, dia de Sant Josep no podia faltar la crema a taula. A més com que venia a dinar el Pere m'ha fet  il·lusió fer-la perquè no es perdin les bones i dolces tradicions.
Atenció! perquè he fet una tècnica nova molt més pràctica i ràpida. La recomano molt.
No us espanteu per tanta lletra. M'agrada explicar el perquè de les coses!  Es tarda més en llegir-la que en fer-la. I si no ja m'ho direu.

Ingredients: per 1/2 litre de llet (per 1 litre només cal x 2 cada ingrendient)
  • 1/2  litre de llet
  • 100 g de sucre
  • 4 rovells
  • 20 g de Maizena (o 25 g de midó de blat)
  • pell de llimona, taronja, vainilla, canyella al vostre gust
  • 100 g de xocolata (64% cacao total) o 70% o..... picada petita
  • maduixetes, o maduixots, o....
Com es fa:
  1. S'esfalfa la llet amb el sucre (així agafa més temperatura)  i els aromes escollits, jo he posat pell de llimona i essencia de vainilla.
  2. Abans de que bulli, agafem unes quatre cullerades soperes de llet per disoldre la Maizena en un bol a part i a continuació hi afegim els rovells al bol de la Maizena i ho remenem bé amb el batedor de barilles i ho escalfem al microones uns 15 segons (perquè agafi una mica de temperatura i remenem bé.
  3. Quan la llet ja bulli fort (que sembli que surti del pot) i, ja hàgim tret la pell de llimona, l'aboquem de cop, si si  tota de cop, a sobre dels rovells i la Maizena, al mateix temps que remenem enèrgicament amb el batedor de barilles manual. I vet aquí que la crema ja està feta! Perquè no ha de bullir i, en canvi, si que hem d'esterilitzar els rovells i coure i espessir la Maizena.
  4. Si no s'ha espessit prou perquè potser li faltava temperatura, no passa res. O bé l'escalfeu uns segons... al microones i remeneu bé, o la torneu a posar al foc molt baix i remeneu fins que s'espesseixi.
  5. Si la voleu de xocolata ara és el moment d'abocar la crema ben calenta a sobre de la xocolata i remeneu des del centre amb el batedor de barilles fins que quedi un crema ben fina.
  6. Es posa en els recipients que heu triat i es guarda unes hores a la nevera fins el moment de servir. No la tapem amb res ja que es millor que es faci una capa o tel per poder-la cremar millor.
  7. En el moment de servir-la preguntem qui la vol cremada i amb un soplete o pala de cremar després d'haver posat una capa de sucre la cremem fins que quedi ben torradeta. (Tornaré a fer crema perquè ha volat abans de poder-li  fer la foto :-)
  8. És bona freda de nevera i amb el sucre calent acabat de cremar. S'ha cremar al moment perquè sinó el sucre és liqua i no queda tan bé.
  9. És molt bona amb maduixetes o maduixots tallats petits que a mi m'agrada amagar a sota de la crema com una sorpresa.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada