dissabte, 16 de març de 2013

Maduixes amb xocolata

És estrany que encara no tinguéssim les maduixes amb xocolata al blog perquè ha estat una de les receptes més aplaudides i que tothom vol saber com es fan. Doncs, aquí les teniu!
És un postre molt decoratiu i que agrada molt a tothom. I provoca admiració. Molt adequat per portar a la feina el dia de l'aniversari. Tot un èxit i boníííííssim!

Ingredients:
    500 g de maduixes
    150 g de xocolata negra de bona qualitat
    30 g de mantega
    30 paperets de trufes  (si es vol)
O bé una opció assegurada, que no falla mai i superfàcil!
    200 g xocolata Valrhona 61%, o una  cobertura fluida de Solé & Graells per exemple, o....
    35 maduixes mitjanes, fortes i al punt de madures.
    no cal mantega ni res més.
Com es fa:
1.    Es defà la xocolata al bany maria o al microones. Alerta primer 50" i remenar, després de 20" en 20".
2.    S'hi afegeix la mantega.
3.    Es remena fins que quedi una crema fina.
4.    Es netegen les maduixes amb un paper de cuina, s'agafen per les fulles i es suquen a la xocolata, calenta, fins una mica més de la meitat, deixant que es vegi un tros vermell. Va molt bé utilitzar un  vas d'aigua  de recipient perquè és alt i estret.
5.    Es col·loquen plans a sobre d'una safata folrada de paper de plàstic o una làmina de silicona.
6.    Es fiquen uns minuts al congelador fins que la xocolata quedi solidificada  i ja es poden col·locar en una safata de cartró amb una blonda i a sobre un paper d'alumini  per que no es taqui. No cal posar-les a la nevera.
7.    Es millor no  fer-ho moltes hores abans (unes 4 ó 6 hores) ja que la maduixa perd aigua i suquegen.
8.    També es pot fer amb altres fruites, rodanxes de plàtan, cireres...






1 comentari: