dissabte, 19 de gener del 2019

Arròs de seitons i carxofes


Un arrosset, molt senzill de fer, pero que queda molt gustós i molt bo. Per variar una mica.

Ingredients per a 4  persones:
  • 4 grans d'alls
  • 1 ceba 
  • mig quilo de seitons
  • 4 carxofes
  • 2 tomàquests madurs (o tomàquet de llauna)
  • un polset de pebre vermell dolç
  • 12 cullerades grosses ben plenes d'arròs (tres per cap)
  • aigua o brou que vagi bullint
  • 2 o 3 fulles de llorer
  • Oli  i sal
Elaboració:
  • Primer de tot netegeu els seitons i els traieu l'espina i els deixeu a filets
  • Peleu i talleu els cors de les carxofes a trossets petits
  • Piqueu els alls i la ceba.
  • Poseu oli en una paella o cassola i hi poseu les carxofes tallades
  • Quan estiguin mig cuites, hi afegiu l'all i la ceba picats i ho deixeu sofregir tot junt.
  • Després hi afegiu el tomàquet i el pebre vermell i el llorer
  • A continuació hi afegiu uns quants seitons, més o menys la meitat, perquè aquests donen gust, però es trenquen molt. L'altra meitat l'afegirem al final perquè quedin alguns trossos més sencers.
  • Després d'un minutet, ja podeu tirar-hi l'arrós i el remeneu bé amb el sofregit.
  • Quan està ben barrejat hi tireu aigua bullint que el cobreixi i poseu el comptador de minuts perquè us avisi en 15 minuts (segons quines classes d'arròs, 20 minuts)
  • Saleu i pebreu i si us agrada alguna espècia o herba aromàtica més també li podeu posar.
  • Aneu afegint aigua, quan faci falta, vigilant que no es quedi mai sense. 
  • Quan faltin 5 minuts afegiu la resta de seitons posats a sobre de l'arròs.
  • Quan toqui l'alarma de l'avisador, ja estarà a punt de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada