Un arrosset, molt senzill de fer, pero que queda molt gustós i molt bo. Per variar una mica.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 grans d'alls
- 1 ceba
- mig quilo de seitons
- 4 carxofes
- 2 tomàquests madurs (o tomàquet de llauna)
- un polset de pebre vermell dolç
- 12 cullerades grosses ben plenes d'arròs (tres per cap)
- aigua o brou que vagi bullint
- 2 o 3 fulles de llorer
- Oli i sal
Elaboració:
- Primer de tot netegeu els seitons i els traieu l'espina i els deixeu a filets
- Peleu i talleu els cors de les carxofes a trossets petits
- Piqueu els alls i la ceba.
- Poseu oli en una paella o cassola i hi poseu les carxofes tallades
- Quan estiguin mig cuites, hi afegiu l'all i la ceba picats i ho deixeu sofregir tot junt.
- Després hi afegiu el tomàquet i el pebre vermell i el llorer
- A continuació hi afegiu uns quants seitons, més o menys la meitat, perquè aquests donen gust, però es trenquen molt. L'altra meitat l'afegirem al final perquè quedin alguns trossos més sencers.
- Després d'un minutet, ja podeu tirar-hi l'arrós i el remeneu bé amb el sofregit.
- Quan està ben barrejat hi tireu aigua bullint que el cobreixi i poseu el comptador de minuts perquè us avisi en 15 minuts (segons quines classes d'arròs, 20 minuts)
- Saleu i pebreu i si us agrada alguna espècia o herba aromàtica més també li podeu posar.
- Aneu afegint aigua, quan faci falta, vigilant que no es quedi mai sense.
- Quan faltin 5 minuts afegiu la resta de seitons posats a sobre de l'arròs.
- Quan toqui l'alarma de l'avisador, ja estarà a punt de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada