diumenge, 17 de gener de 2016

Sara de mantega

Un bon amic volia una Sara de mantega però sense ametlles, com la que li fèia la seva mare. Això de competir amb les mares dels altres mai s'ha de fer. Són tantes les coses que compten en els records d'una mare.....!
Finalment aquest és el resultat i aquí teniu la recepta. Va ser tot un èxit!  Molt fina... em van dir. No en va quedar res. Segur que la tornaré a fer moltes vegades.

Pa de pessic 
Ingredients: (per un motlle de 26 cm)

  • 4 ous
  • 125g de sucre
  • 125g de farina
  • 1culleradeta de llevat Royal
  • 1 culleradeta d'essencia de vainilla
Preparació:

  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum i canviïn de color. Incorporar la vainilla.
  3. Muntar les clares a punt de neu amb l'altre meitat del sucre i afegir amb molt de compte 3/4 parts als rovells.
  4. Afegir la farina tamisada i finalment la resta de les clares.
  5. Abocar dins un motlle encamisat i coure'l a 180º durant uns 30 minuts.

Almívar

  • 75g de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 4 cullerades soperes de licor Gran Marnier groc.
Preparació:

  1. Posar l'aigua i el sucre en un cassó al foc fins que comenci a bullir i s'hagi desfet tot el sucre. 
  2. Apagar el foc i afegir el licor.
Per emborratxar el pastís ho farem sempre en calent acabat de fer.

Crema de mantega

  • 200g de sucre
  •  50g d'aigua
  • 4 rovells d'ou
  • 250g de mantega pomada
Preparació:

  1. Posar l'aigua i el sucre en un cassó i feu-lo bullir uns 4-5 minuts fins que arribi als 117º.
  2. Abocar l'almívar en forma de rajolí a sobre dels rovells i sense parar de batre amb les barilles elèctriques primer a baixa velocitat i al final augmenteu-la fins que es refredi i agafi consistència.
  3. Incorporar la mantega de mica en mica (alerta amb la temperatura de la crema d'ous ja que es tallaria la mantega) fins aconseguir una crema ben fina i homogènia. Reservar.
Muntatge

  1. Tallar el pa de pessic per la meitat. Deixar la part de la base més plana a dalt.
  2. Emborratxar les dues meitats amb el licor.
  3. Escampar una capa fina de crema de mantega en una de les meitats ajudats de la màniga pastissera.
  4. Tapar amb l'altra meitat del pa de pessic i cobrir tota la superfície i laterals amb crema de mantega. Acabar adornant amb la resta de la crema.
Nota: Si voleu podeu escampar ametlles filetejades torrades al forn per sobre i els laterals.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada