diumenge, 13 de juliol del 2014

La felicitat en una croqueta per Laura Conde

La felicitat en una croqueta per Laura Conde

Diuen que no hi pot haver cap celebració on no hi hagi una bona ració de croquetes. A qui escriu aquesta ressenya sempre l’han enamorat les que feia la seva àvia. De fet, com diu aquest llibre, les croquetes -d’origen francès, amb un nom que fa referència al cruixents que són- provenen de la necessitat d’aprofitar les restes de carn d’olla o de rostit.

Una de les parts que més ens ha agradat d’aquest llibre és quan es carrega les dietes sense hidrats de carbó, “perds pes molt ràpid perquè et quedes sense aigua, perds greix però també múscul, t’estàs carregant la part del teu cos que gasta energia” (22).

Energia és el que he gastat per provar una de les receptes del llibre, la de “Croquetes de pollastre amb samfaina” (164). De fet, diu aquest llibre que la Termomix és el millor que hi ha per fer croquetes, però val uns mil euros.


Aquí teniu la recepta, nosaltres les hem fet i les hem congelat, i esperem gaudir-ne aviat. En tot cas són alta cuina, com tots els restaurants dedicats a les croquetes que recull la part final del llibre. Hem après, en tot cas, que perquè la beixamel no quedi líquida, cal afegir força farina a la beixamel.

Helena Bonals

Ingredients
1 pollastre / 2 cebes / 3 tomàquets/ 50g d’avellanes
2 alls / Julivert / Pa sec / 3 ous / 300 grams de pasta kataifi (opcional)
Farina / 150 g. De mantega

Preparació
Rostiu el pollastre amb una cassola amb oli d’oliva, retireu-ho i afegiu-hi la ceba tallada a octaus i el tomàquet. Un cop ben sofregit poseu-hi el pollastre i cobriu-ho d’aigua. Feu una picada fregint les avellanes els alls, el pa i el julivert i triturant-ho tot. Afegiu-la al pollastre i deixeu-ho bullir a foc lent dues hores.

Un cop cuit retireu el pollastre de la cassola i coleu el brou. Foneu la mantega, afegiu-hi farina i, lentament, aneu incorporant-hi el brou de pollastre i la llet sense parar de remenar perquè no s’enganxi. Un cop sigui cuita la massa, poseu-la a refredar, i doneu forma a les croquetes. 

Passeu-les per farina, ou, pa ratllat i congeleu-les. Si voleu un arrebossat alternatiu, podeu fer servir pasta kataifi: estireu-ne els fils i en una punta poseu-hi la croqueta, enrotlleu-la i fregiu—la.
(recepta de Jordi Herrera, de Manairó, a Barcelona)



Que en gaudiu molt!


3 comentaris:

  1. Gràcies Helena, Ostres, jo tinc la thermomix i faig les croquetes a mà, a l'antiga, perquè em pensava que era molt millor, glup! m'hauré d'espavilar i investigar la manera de fer-ho.

    ResponElimina
  2. Quina idea més bona i original la de la pasta kataifi. Deuen quedar mooolt cruixents. Ho provaré. Gràcies!

    ResponElimina
  3. Rosa i Carme,
    la recepta ha sortit molt bé!

    ResponElimina